GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Σαρηγιάννη: «2.600 νεκροί ως τον Ιούνιο αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός με τρίτη δόση!»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού με την ...



Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής Δημοσθένης Σαρηγιάννης επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού με την τρίτη δόση προκειμένου να συνεχίσει η μείωση του ρυθμού αναπαραγωγής της πανδημίας.


«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια σταθεροποίηση και σε κάποιες περιοχές της χώρας υπάρχει μια μικρή αναστροφή της πορείας της πανδημίας. Αυτό δείχνει ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της πανδημίας είναι στο 0,81. Έχει ανεβεί από το 0,67 που ήμασταν πριν από τέσσερις ημέρες. Βεβαίως, είναι κάτω από τη μονάδα οπότε είμαστε θεωρητικά σε πτώση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

«Οι άνθρωποι που έχουν κάνει τις δύο δόσεις να κάνουν και την τρίτη δόση. Έτσι θα μειώσουμε την πορεία του ιού στην κοινότητα και έτσι θα οδηγηθούμε σε μια σταδιακή αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Επιπλέον, ο κ. Σαρηγιάννης είπε πως η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα παραμένει μεγάλη. «Ειδικά την περίοδο των εορτών τα πραγματικά κρούσματα είναι περισσότερα από αυτά που έχουν καταγραφεί. Αυτό λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς που κάνουμε. Γι αυτό λέω ότι είναι κρίσιμο να συνεχίσουμε τους εμβολιασμούς με την τρίτη δόση που κάνει σημαντική τη διαφορά», είπε.

«Θα έχουμε μηδενικά κρούσματα τον Απρίλιο αν το 67% του πληθυσμού έχει κάνει τρεις δόσεις μέσα στον Φεβρουάριο. Είναι στο χέρι μας αυτή την στιγμή η κατάσταση», είπε ο κ. Σαρηγιάννης, τονίζοντας την σημασία του εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Αν διατηρήσουμε τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμού τους σημερινούς θα έχουμε μέχρι τέλος Ιουνίου 2.600 νεκρούς από ότι αν εμβολιαζόμασταν πιο γρήγορα. Είναι αμαρτία να μιλάμε για εκατοντάδες νεκρούς την ημέρα, την στιγμή που μπορούμε να το αποφύγουμε», προειδοποίησε ο καθηγητής.


1 σχόλιο

  1. Απλα ελληνικα:ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ.[Και ουτε να διανοηθει ο οποιοσδηποτε εισαγγελισκος]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση