GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ! ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα πάρει μέρος στο Australian Open...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open αφού έλαβε ιατρική εξαίρεση για να ταξιδέψει στη Μ...



Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open αφού έλαβε ιατρική εξαίρεση για να ταξιδέψει στη Μελβούρνη, αν και απαιτείται γενικώς πιστοποιητικό εμβολιασμού για την Covid-19 για το τουρνουά. 

Ο κορυφαίος τενίστας έγραψε  στο Instagram ότι έχει «άδεια εξαίρεσης» για να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις, ο οποίος επιδιώκει τον 21ο τίτλο Grand Slam στο ατομικό, αρνείται συνεχώς να αποκαλύψει εάν έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού. Η κυβέρνηση της πολιτείας Βικτόρια, όπου βρίσκεται η Μελβούρνη, έχει επιβάλει ότι όλοι οι παίκτες, το προσωπικό και οι οπαδοί που παρευρίσκονται στο Australian Open πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι εκτός εάν υπάρχει πραγματικός λόγος για τον οποίο πρέπει να χορηγηθεί εξαίρεση.

Οι διοργανωτές του Australian Open εξέδωσαν δήλωση αργότερα για να επιβεβαιώσουν ότι στον Τζόκοβιτς θα επιτραπεί να αγωνιστεί στο τουρνουά, το οποίο ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου και είναι καθ' οδόν για την Αυστραλία. Νωρίτερα αποχώρησε από την ομάδα της Σερβίας για το ATP Cup, που ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σίδνεϊ.

«Ο Τζόκοβιτς υπέβαλε αίτηση για ιατρική εξαίρεση η οποία χορηγήθηκε μετά από μια αυστηρή διαδικασία επανεξέτασης που περιλάμβανε δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών εμπειρογνωμόνων», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η Tennis Australia είπε ότι η διαδικασία περιελάμβανε τη διασφάλιση του απορρήτου για όλους τους αιτούντες, πράγμα που σημαίνει ότι ο Τζόκοβιτς δεν ήταν υποχρεωμένος να δημοσιοποιήσει τους λόγους εξαίρεσής του.

Ο διευθυντής του τουρνουά Australian Open, Κρεγκ Τάιλι, δήλωσε ότι «δημιουργήθηκαν δίκαια και ανεξάρτητα πρωτόκολλα για την αξιολόγηση των αιτήσεων για ιατρικές εξαιρέσεις που θα μας επιτρέψουν να διασφαλίσουμε ότι το Australian Open 2022 είναι ασφαλές και ευχάριστο για όλους».

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πολιτείας Βικτόρια Τζέιμς Μερλίνο τον περασμένο μήνα είχε δηλώσει ότι οι ιατρικές εξαιρέσεις «δεν αποτελούν παραθυράκι για προνομιούχους παίκτες του τένις».

Τώρα, η απόφαση για τον Τζόκοβιτς αναμένεται να προκαλέσει αρκετή συζήτηση, ειδικά σε μια πόλη όπου για μήνες έζησε απ' τα πιο σκληρά lockdown στον κόσμο. Ήδη, στα social media υπάρχουν αντιδράσεις για την εξαίρεση του Σέρβου τενίστα και το ποιους κανόνες καραντίνας θα ακολουθήσει φτάνοντας στην Αυστραλία.

Πέρυσι, όλοι οι ξένοι παίκτες χρειάστηκε να περάσουν δύο εβδομάδες σε καραντίνα σε ξενοδοχείο πριν από το Australian Open. Υπήρχαν επίσης αυστηρά όρια στον αριθμό του πλήθους και αρκετές ημέρες κατά τις οποίες δεν επιτρεπόταν στους θαυμαστές να εισέλθουν στο Melbourne Park όταν αυξήθηκαν τα κρούσματα κορονοϊού.
Πληροφορίες από Associated Press


1 σχόλιο

  1. Κλασαν μεντες και τασακια τα καγκουρα,μολις καταλαβαν οτι χανουν το παραδακι.Ειναι αυτο που λενε και τα τομαρια εδω:Παλευουμε για την υγεια[της τσεπης μας και των αφεντικων μας]Δεν πιστευω να νομιζει καποιος οτι ανοιγουν τα σχολεια με 50χιλ.κρουσματα[ουτε αυτο τους κοβει,επρεπε να τα μειωσουν]επειδη η τηλεκπαιδευση θα κοστισει;Σοβαρευτειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση