GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! ΑΝΟΙΓΟΥΝ (από σήμερα) τα φροντιστήρια...

Αν και ακόμα αναμένονται οι επίσημες εισηγήσεις των ειδικών για τα σχολεία από σήμερα, Δευτέρα (03/01) ανοίγουν φροντιστήρια, κέντρα ξένων ...



Αν και ακόμα αναμένονται οι επίσημες εισηγήσεις των ειδικών για τα σχολεία από σήμερα, Δευτέρα (03/01) ανοίγουν φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μελέτης και Ψυχοπαιδαγωγικά κέντρα λόγου και έργου.

Η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) με ανακοίνωσή της, υπογραμμίζουν τον«υγειονομικό κίνδυνο» που υπάρχει και τονίζει πως η πολιτεία πρέπει να παρέμβει και να πάρει μέτρα. Αυτό που φοβούνται και θέλουν να αποφύγουν, τόσο οι φροντιστηριάρχες, όσο και οι γονείς των παιδιών είναι να αποτελέσουν τα σχολεία και τα φροντιστήρια κέντρα υπερμετάδοσης, για αυτό και ζητάνε την μετάθεση της ημερομηνίας που θα ανοίξουν.

Τηλεκπαίδευση η λύση των φροντιστηρίων
Πολλά φροντιστήρια θα λειτουργήσουν  με τηλεκπαίδευση περιμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δήλωσε στο ertnews.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ), Γιάννης Βαφειαδάκης.
«Με απόλυτο σεβασμό στη δημόσια υγεία οι εκπαιδευτικοί θα διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων και θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση ακολουθώντας πιστά το υπάρχον υγειονομικό πρωτόκολλο» ανέφερε στο ertnews.gr o κ. Βαφειαδάκης
Σήμερα  μάλιστα, η ΟΕΦΕ θα συνεδριάσει σχετικά, για να πάρει μια καθολική απόφαση για το θέμα.
Ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ υπογράμμισε επίσης ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση για το θέμα από το υπουργείο Υγείας μέχρι στιγμής.

Αντιδρά η ΟΙΕΛΕ
Όσων αφορά το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων μετά την περίοδο των γιορτών η ΟΙΕΛΕ στρέφεται κατά του Υπουργείου Παιδείας και της στάσης που κρατά.

«Καμιά οδηγία, καμιά πρόνοια, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και μαθητές κυριολεκτικά ξεχασμένοι από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση» επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.
«Αν συνυπολογίσει κανείς στους χώρους αυτούς και τα περιβόητα Κέντρα Μελέτης που λειτουργούν χωρίς θεσμικό πλαίσιο και δεν υπάγονται σε κανέναν εποπτικό φορέα, γίνεται φανερό ότι πρόκειται για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων που μπορεί να μεταδώσουν αστραπιαία τον ιό στην κοινότητα» κατέληξε η ΟΙΕΛΕ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση