GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΟΜΩΣ! «ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι δυο χειρότερες ημέρες της κακοκαιρίας...»

Δείτε την πρόγνωση του διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδου  Την ανησυχία του πως η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι ...


Δείτε την πρόγνωση του διευθυντή Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδου 

Την ανησυχία του πως η Τετάρτη και η Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες, μέρες μετά την κακοκαιρία «Ελπίδα» που έπληξε την Αττική το τελευταίο 24ωρο, εξέφρασε ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής, οι περιοχές που καλύφτηκαν με χιόνι και ακόμα δεν έχουν καθαριστεί, τις επόμενες ώρες θα μετατραπούν σε παγοδρόμια.

«Η Τετάρτη θα είναι η δυσκολότερη μέρα μετά την κακοκαιρία λόγο παγετού. Η θερμοκρασία σήμερα δεν είχε πέσει πολύ χαμηλά λόγω νεφώσεων, ωστόσο αύριο επειδή ο καιρός έχει ανοίξει θα έχουμε μια ανέφελη νύχτα και στις περιοχές που είναι χιονοκαλλημένες η θερμοκρασία θα πέσει πάρα πολύ» είπε.

«Επομένως το πρωί της Τετάρτης, θα έχουμε ισχυρό παγετό. Οι επιφάνειες θα παγώσουν. Δυστυχώς πολλές περιοχές δεν έχουν καθαριστεί και το χιόνι είναι άφθονο μέσα στο δρόμο» συμπλήρωσε.

«Πιο ασφαλείς θα είμαστε όταν το χιόνι λιώσει. Το φρέσκο χιόνι μπορεί να το περπατήσει κάποιος, ο πάγος δεν αντιμετωπίζεται. Ειδικότερα, επισήμανε, την Τετάρτη οι δρόμοι θα μετατραπούν σε παγοδρόμια. Τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται με παγετό».

Ο χειρότερος χιονιάς των εποχών με χιονοκαταιγίδες και αστραπές
Σχετικά με το εάν είναι ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων ετών, ο κ. Λαγουβάρδος είπε: «Όχι δεν είναι ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων χρόνων που είχαμε, αλλά είναι μέσα στους 10 χειρότερους χιονάδιες, όπως η Μήδεια. Με τη διαφορά ότι τώρα είχαμε και χιονοκαταιγίδες.

«Προειδοποιήσαμε από πριν ότι θα είχαμε αστάθεια με έντονες καταιγίδες. Όλα τα προβλέψαμε. Μια χιονοκαταιγίδα δημιουργεί πολλά τοπικά προβλήματα και ισχυρή χιονόπτωση» είπε.

«Σχετικά οι ήπιες θερμοκρασίες έκανε το χιόνι πιο βαρύ. Οι χιονοκαταιογίδες έκαναν το πρόβλημα μεγαλύτερο. Τα προγνωστικά εργαλεία πρόβλεψαν και την αστάθεια που είχαμε με κεραυνούς και αστραπές είχαμε χιονοστρόβιλους» κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση