GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ του Πλεύρη! ΕΒΓΑΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ την απεργία των γιατρών στο Παίδων Πεντέλης...

Παράνομη κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία από τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης έπειτα από προσφυγή  που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας.  Γιατροί και...


Παράνομη κηρύχθηκε η 24ωρη απεργία από τους γιατρούς του Παίδων Πεντέλης έπειτα από προσφυγή  που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. 

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αντιδρούσαν στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να ανασταλούν οι εφημερίες του νοσοκομείου ώστε αυτό να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το υπουργείο Υγείας, «μετά την κήρυξη απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο».

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής εν μέσω πανδημίας προκάλεσε την αντίδραση και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ενώ την απόφαση του Θάνου Πλεύρη να κάνει αγωγή κατακεραύνωσαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την αρχή του προγράμματος εμβολιασμού, που ένα mega εμβολιαστικό κέντρο εγκαθίσταται σε νοσηλευτική δομή.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων
«Μετά την πρωτοφανή και αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας στις 06/01/2022 να ανασταλούν οι εφημερίες του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη μετατροπή του σε mega εμβολιαστικό κέντρο παιδιών, διενεργήθηκε σήμερα 12/01/2022 συνέλευση των εργαζομένων παρουσία της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ, καθώς και μελών του Δ.Σ. της ΟΕΝΓΕ.
Αποφασίστηκε συνάντηση επιτροπής εκπροσώπων με τον Υπουργό Υγείας.
Μετά την εμμένουσα στάση του Υπουργείου Υγείας να υλοποιήσει τις ειλημμένες αποφάσεις για απόσυρση του νοσοκομείου από τις 24ωρες εφημερίες, αποφασίζουμε:
24ωρη απεργία στις 13/01/2022 του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης (συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εμβολιαστικού κέντρου), ζητώντας:
Να συνεχισθεί απρόσκοπτα η συμμετοχή του Νοσοκομείου μας στο πρόγραμμα εφημεριών του Λεκανοπεδίου Αττικής, δηλαδή καθημερινές εφημερίες 08:00-14:30 και 24ωρη εφημερία κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και δεύτερη Κυριακή του μήνα.
Να συνεχισθεί η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου με ενδεχόμενη αύξηση των εμβολιαστικών γραμμών στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης».

1 σχόλιο

  1. Ποιες τσουλες βγαλανε παρανομη την απεργια;Ονοματα και διευθυνσεις,να συμπληρωσουμε την λιστα.Πλεον,ολα τα τσουτσεκια της συμμοριας θα καταγραφονται.Δεν γινεται να μπερδευτουμε αυριο-μεθαυριο,ποιον θα ριξουμε στο χαντακι και ποιον οχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση