GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ χιονοκαταιγίδες στην Αττική και χιόνια στο κέντρο της Αθήνας...

Για πιθανές χιονοκαταιγίδες στην Αττική τη Δευτέρα κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ είναι σίγουρος ότι θα δούμε χιόνια στο κέντρο της Αθή...


Για πιθανές χιονοκαταιγίδες στην Αττική τη Δευτέρα κάνει λόγο ο Γιάννης Καλλιάνος, ενώ είναι σίγουρος ότι θα δούμε χιόνια στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα. 

Ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του αναφέρει: «Τα νεότερα στοιχεία του ECMWF (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόγνωσης) για την Αττική και για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα το μεσημέρι – απόγευμα έως την Τρίτη το μεσημέρι – απόγευμα, είναι τα ακόλουθα :

Πιθανότητες χιονόπτωσης:
Στην κεντρο-βόρεια Αττική: 99%
Στη νότια Αττική: 90%
Πιθανότητες χιονόστρωσης άνω των 2 cm:
Από τα βόρεια προάστια και βορειότερα: 99%
Στο κέντρο της Αθήνας: 85%
Στα νότια προάστια: 55-60%
Στο νότιο άκρο της Αττικής (Σούνιο, Λαύριο, κ.τ.λπ.): 35-40%

Στο επίκεντρο η Αθηνών – Λαμίας
Επίσης, στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, αλλά και στην Κεντρική Εύβοια θα δημιουργηθούν απ’ ότι φαίνεται πολλά προβλήματα μιας και οι χιονοστρώσεις εκεί μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τα 30-40 cm τουλάχιστον.

Όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα φαίνεται ότι έχουν σχεδόν «κλειδώσει». Από εδώ και στη συνέχεια το μόνο που χρειάζεται από όλους μας είναι μεγάλη προσοχή διότι οι χιονοπτώσεις στις περισσότερες περιοχές του νομού θα είναι πολύ πυκνές (και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα) και σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που μπορεί να οδηγήσουν σε χιονοθύελλες.

Πιθανές χιονοκαταιγίδες στον Νομό Αττικής

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα, από το απόγευμα της Δευτέρας και στη συνέχεια, στην Αττική (και όχι μόνο), να δούμε ένα φαινόμενο που σπανίως μπορεί να το δει κάποιος, όπως τις χιονο-καταιγίδες! Δηλαδή πυκνές χιονοπτώσεις συνοδεία ηλεκτρικών εκκενώσεων (αστραπές / κεραυνοί)».

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου στο Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση