GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ! «Θα κλείσουν πολλά τμήματα σχολείων με αύξηση των κρουσμάτων» προβλέπει η Παπαευαγγέλου...

Aνέφερε ότι λόγω της μεταδοτικότητας και της διασποράς της μετάλλαξης Omicron τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν πολλά τμήμα...



Aνέφερε ότι λόγω της μεταδοτικότητας και της διασποράς της μετάλλαξης Omicron τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν πολλά τμήματα σχολείων... 


Την εκτίμηση ότι θα καταγραφεί μια αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε παιδιά αυτή την εβδομάδα εξέφρασε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί.

Μάλιστα, ανέφερε ότι λόγω της μεταδοτικότητας και της διασποράς της μετάλλαξης Omicron τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν πολλά τμήματα σχολείων.
«Αυτή την εβδομάδα περιμένουμε μια αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά, τα οποία στην πλειοψηφία τους έμειναν χωρίς τεστ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ήταν κάτι που είχαμε δει και τον Σεπτέμβριο και δε θα πρέπει να μας ανησυχήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ρίσκο το άνοιγμα

Ερωτηθείσα αν ενέχει ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων επισήμανε ότι είναι πιο ασφαλές να ανοίξουν, καθώς οι μαθητές θα προσέρχονται με συχνά τεστ και θα περιοριστεί και η κινητικότητα.
«Τα σχολεία τα κλείναμε το 2020 και την Άνοιξη του 2021 όταν θέλαμε να περιορίσουμε την κινητικότητα των γονιών και τη διασπορά στην κοινότητα.
Τώρα έχουμε όλοι στο ευρύτερο οικογενειακό μας περιβάλλον κρούσματα και άρα δε θα ωφελήσει να κρατήσουμε τα παιδιά στο σπίτι.
Η διασπορά θα συνεχίσει έτσι κι αλλιώς, ενώ αντίθετα με όπλο το testing μέσα στο σχολείο και το συμμάζεμα της κοινωνίας με τα ανοιχτά σχολεία, θα είναι προς όφελος της διασποράς στην κοινότητα», επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση