GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ (με λάσπη και πέτρες) σε βουλευτή...

Επίθεση με λάσπη και πέτρες από εξοργισμένο πλήθος, που διαδήλωναν κατά των κορωνομέτρων, δέχθηκε έξω από το σπίτι του Γάλλος βουλευτής.  Ο ...


Επίθεση με λάσπη και πέτρες από εξοργισμένο πλήθος, που διαδήλωναν κατά των κορωνομέτρων, δέχθηκε έξω από το σπίτι του Γάλλος βουλευτής. 

Ο Στεφάν Κλερό είναι αναπληρωτής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν, Saint-Pierre-et-Miquelon (LREM) στα Σαιν-Πιερ και Μικελόν, ενός συμπλέγματος νησίδων στο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό που βρίσκονται κοντά στην καναδική επαρχία Νιουφάουντλαντ και Λαμπραντόρ και αποτελούν γαλλική εδαφική επικράτεια.



«Προφανώς και θα κινηθώ νομικά. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι δεν λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Όλοι δεχόμαστε απειλές κατά της ζωής μας μέσω του ταχυδρομείου . Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε  στο France Info ο Κλερό.

Η επίθεση εις βάρος του πολιτικού, που σημειώθηκε την Κυριακή, πραγματοποιήθηκε εν μέσω της λαϊκής οργής που έχει ξεσπάσει στη Γαλλία έπειτα από την δήλωση του Μακρόν ότι θέλει να “στριμώξει” τους ανεμβολίαστους κάνοντάς τους τη ζωή τόσο δύσκολη ώστε να καταλήξουν να εμβολιαστούν κατά του covid.

Η υπουργός Υπερπόντιων Εδαφών, Ανίκ Ζιραρντέν, καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Στεφάν Κλερό. Στον λογαριασμό της στο Twitter εμφανίστηκε μια φωτογραφία από την επίθεση που δείχνει διαδηλωτές να πετούν λάσπη στον υπουργό καθώς ο ίδιος στέκεται έξω από το σπίτι του.


Νωρίτερα  ο Στεφάν Κλερό ανακοίνωσε την πρόθεσή του να υποβάλει καταγγελία.
«Η επίθεση έμοιαζε με λιθοβολισμό. Θα κάνω μια καταγγελία, αυτό είναι προφανές. Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι λαμβάνονται λάθος αποφάσεις. Όλοι δεχόμαστε απειλές θανάτου μέσω email, κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουν», είπε ο βουλευτής στο France Info.

«Οι εικόνες είναι εντελώς σοκαριστικές. Η επίθεση από αντιεμβολιαστές είναι απαράδεκτη», είναι η πρώτη επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση Μακρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση