GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και ... τέταρτη δόση (για να αυξηθούν τα αντισώματα) ζητάει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ...

Μία τέταρτη δόση του εμβολίου COVID ενισχύει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά 5 φορές, ανέφερε την Τρίτη  ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Naftali Ben...



Μία τέταρτη δόση του εμβολίου COVID ενισχύει τα επίπεδα αντισωμάτων κατά 5 φορές, ανέφερε την Τρίτη  ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Naftali Bennett, αναφέροντας προκαταρκτικά στοιχεία από ισραηλινή μελέτη.

«Μία εβδομάδα μετά τη χορήγηση 4ης δόσης γνωρίζουμε σε ένα υψηλότερο βαθμό βεβαιότητας ότι η 4η δόση είναι ασφαλής» είπε κατά τις δηλώσεις του στο Sheba Medical Center, το οποίο χορηγεί δεύτερες ενισχυτικές δόσεις σε υγειονομικούς στο πλαίσιο δοκιμών. Την ίδια ώρα η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται στο Ισραήλ.

«Γνωρίζουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλάσια αύξηση του αριθμού των αντισωμάτων στο εμβολιασμένο άτομο», είπε στους δημοσιογράφους.

«Αυτό πιθανότατα σημαίνει σημαντική αύξηση έναντι της μόλυνσης και της ...νοσοκομειακής νοσηλείας και των (σοβαρών) συμπτωμάτων», είπε ο Μπένετ.

Το Ισραήλ έχει διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στη μελέτη των επιπτώσεων των εμβολίων κατά της COVID-19, καθώς ήταν η χώρα που ξεκίνησε πρώτη τους εμβολιασμούς δύο δόσεων σε έναν ευρύ πληθυσμό πριν από ένα χρόνο και μία από τις πρώτες που χορήγησε τρίτες δόσεις ως ενισχυτικές.

Από τις 30 Δεκεμβρίου, το Ισραήλ έχει εγκρίνει τέταρτες δόσεις του εμβολίου Pfizer/BioNTech σε άτομα άνω των 60 ετών, εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

ΠΗΓΗ: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση