GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΙΧΝΟΥΝ τη μπάλα στην εξέδρα και περιμένουν να...

Γιώργος Π. Αποστολόπουλος     Θα σου πουν ότι φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα. Το καλοκαίρι με τις ...


Γιώργος Π. Αποστολόπουλος  
Θα σου πουν ότι φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως και για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.
Το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές σου είπαν ότι φταίει η Κλιματική αλλαγή όπως και για το Μάτι, την Πελοπόννησο, την Κινέτα, την Πάρνηθα.
Καθημερινά σου λένε ότι φταίει για τους θανάτους μόνον ο κορονοιός και ότι το πρόβλημα είναι παγκόσμιο ενώ φταίει η διαχείρισή τους και διεθνώς έχουμε θλιβερές πρωτιές γιατί δεν υπάρχει πολύπλευρη αντιμετώπιση αλλά εμμονικότητα.
Φυσικά «ξεχνάνε» το χιονιά του 1987, του 1992, του 2001, τις δεκάδες πλημμύρες προηγούμενων δεκαετιών, τις παλαιότερες πυρκαγιές. Πάντα συνέβαιναν.
Τότε ωστόσο ακόμα και με τα κακώς κείμενα προηγούμενων εκλεγμένων υπήρχαν τουλάχιστον Κράτος και Κυβέρνηση. Όχι τέλεια αλλά υπήρχαν. Θυμάμαι εκχιονιστικά και αλατιέρες στο κέντρο της πόλης όπως και πολλά πυροσβεστικά αεροσκάφη τα καλοκαίρια με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συμμετέχει ενεργά.
Πριν από λίγο έμαθα ανεπίσημα ότι μόνο στο Δήμο της Αθήνας έχουν γίνει περίπου 200 πτώσεις δέντρων. Πτώσεις που οφείλονται στην κακή κατάσταση του πρασίνου, στα έργα και στις αλχημείες κλαδεμάτων του Μπακογιάννη.
Αλήθεια Δήμαρχε γιατί δεν ρίχνεις αλάτι σε βασικούς οδικούς άξονες της πόλης;
Πως ανεχόμαστε ως κοινωνία τα παραφουσκωμένα διόδια και με το πρώτο χιόνι κλείνουν η Αττική ή οι εθνικές οδοί;
Για όλα φταίει πάντα κάτι άλλο και κάποιος άλλος. Ρίχνουν τη μπάλα στην εξέδρα και περιμένουν να το καταπιούμε αμάσητο.
Δεν είναι για αυτή τη στιγμή το θέμα απονομής ευθυνών αλλά ας μη μας παίρνουν και για πανίβλακες…


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση