GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! Οι κάτοικοι της Χίου έδιωξαν το καράβι με τα μηχανήματα για την κατασκευή προσφυγικής δομής...

Η δυναμική παρουσία των κατοίκων της Χίου και η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, αλλά και των...


Η δυναμική παρουσία των κατοίκων της Χίου και η άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων, αλλά και των τοπικών συμβουλίων Συκιάδας και Λαγκάδας είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή της αποβίβασης μηχανημάτων στο λιμάνι των Μεστών το βράδυ για την κατασκευή προσφυγικής δομής. 

Έπειτα από σχεδόν μία ώρα διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων μεταξύ των κατοίκων και των αστυνομικών και λιμενικών Αρχών τελικά επιτεύχθηκε συμφωνία με αποτέλεσμα τα μηχανήματα να μην αποβιβαστούν στα Μεστά και να ξαναφορτωθούν στο πλοίο «Πελαγίτης».

Ωστόσο, όπως μεταδίδει ο «Πολίτης Χίου», σε παιχνίδι εξάντλησης των πολιτών που αντιδρούν στη δημιουργία δομής στο Θόλος, μετατρέπεται το θέμα της προσέγγισης του πλοίου «Πελαγίτης» στη Χίο.

Η αρχή έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες στο λιμάνι των Μεστών οπότε κι επιχειρήθηκε η αποβίβαση οχημάτων, ανεπιτυχώς όμως, εξαιτίας των αντιδράσεων του κόσμου.

Έτσι στις 6 το πρωί το πλοίο απέπλευσε από τη δυτική πύλη με προορισμό το κεντρικό Λιμάνι της Χίου όπου εισήλθε λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Στη θέα του πλοίου, κάτοικοι κι αιρετοί, στάθηκαν μπροστά στη ράμπα πρόσδεσης, αποτρέποντας το πλήρωμα να ρίξει τον καταπέλτη του πλοίου.

Λίγη ώρα αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, το πλοίο βγήκε εκτός λιμένα όπου και παρέμεινε για λίγη ώρα αναχωρώντας για τη Μυτιλήνη.

Την ίδια ώρα, συντονιστική επιτροπή και κάτοικοι, κάλεσαν τον κόσμο σε διαρκή εγρήγορση αφού είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι σύντομα θα ακολουθήσει νέα επιχείρηση.

Ικανοποίηση από την Κυβέρνηση

Στο στρατόπεδο πάντως της κυβέρνησης, εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι δεν υπήρξαν επεισόδια και εντάσεις, σημειώνοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν με τα ΜΑΤ τον Φλεβάρη του 2020, ανήκουν στο παρελθόν.

Ωστόσο, τόσο η Κυβέρνηση όσο και το ίδιο το Υπ. Μετανάστευσης, επισημαίνουν ότι η προσωρινή αναβολή δεν σημαίνει και επ αόριστον αναβολή του έργου.

Δείτε την αποτυχημένη προσπάθεια του «Πελαγίτη»:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση