GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Φρεγάτα παρενόχλησε το «Nautical Geo»...

Σε παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους «Nautical Geo», το οποίο που πραγματοποιεί εργασίες για τον αγωγό EastMed εντός της κυπριακής ΑΟΖ, π...



Σε παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους «Nautical Geo», το οποίο που πραγματοποιεί εργασίες για τον αγωγό EastMed εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προχώρησε η Τουρκία.

Όπως μεταδίδει η «Καθημερινή Κύπρου» στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου, ο πλοίαρχος του ερευνητικού σκάφους δέχθηκε κλήση στον ασύρματο από τουρκική φρεγάτα για αναγνώριση. Τη στιγμή εκείνη το «Nautical Geo» βρισκόταν εντός του τεμαχίου 1 της κυπριακής ΑΟΖ και σε περιοχή η οποία έχει δεσμευθεί με NAVTEX για προγραμματισμένες εργασίες. Το σκάφος έπλεε στα όρια των παράνομων τουρκικών διεκδικήσεων στην περιοχή και τη λεγόμενη «τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Η τουρκική φρεγάτα κάλεσε το σκάφος να μην εισέλθει στην περιοχή, η οποία όπως είπε είναι «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Ο πλοίαρχος άλλαξε πορεία και συνέχισε να πλέει εντός του τεμαχίου 1 της κυπριακής ΑΟΖ. Αυτή τη στιγμή το «Nautical Geo» βρίσκεται νότια του Βασιλικού.

Το συγκεκριμένο σκάφος είχε δεχθεί και πάλι παρενόχληση από τουρκικό πολεμικό πλοίο αρχές περασμένου Οκτωβρίου όταν ήταν και πάλι στην περιοχή για έρευνες που αφορούν τον EastMed. Και τότε το σκάφος είχε επιστρέψει, αρχικά στο λιμάνι της Λεμεσού και στη συνέχεια στο λιμάνι της Λάρνακας όπου είχε παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση