GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

TI ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ! ΒΓΑΖΟΥΝ στη σέντρα τον Δένδια για την «Αττική Οδό»...

Αρκετά με την απόδοση ευθυνών στην κλιματική αλλαγή, σε ανήμπορους οδηγούς και σε ανίκανους νταλικιέρηδες. Φθάνει πια με τις εύκολες εξηγήσε...


Αρκετά με την απόδοση ευθυνών στην κλιματική αλλαγή, σε ανήμπορους οδηγούς και σε ανίκανους νταλικιέρηδες. Φθάνει πια με τις εύκολες εξηγήσεις του τύπου «Μα ήταν ο χιονιάς του αιώνα» κλπ.

Η πρωτεύουσα μίας χώρας μέλους της ΕΕ, η οποία θέλει να παίξει και στρατηγικό ρόλο στη Μεσόγειο, τρομάρα μας , δεν μπορεί να «κλείνει» λόγω ενός ισχυρού χιονιά ή λόγω των πυρκαγιών στην περιφέρεια του αστικού ιστού. Δεν μπορεί η πρωτεύουσα μίας χώρας που θέλει να είναι κομμάτι του δυτικού κόσμου να σηκώνει τα χέρια ψηλά με την πρώτη καταιγίδα και να θρηνεί νεκρούς μέσα στην ίδια την Αττική από τα μία ισχυρή βροχόπτωση.

Δεν πείθουν κανέναν οι φθηνές δικαιολογίες, ιδιαίτερα εκείνους που πέρασαν την νύχτα στην Αττική Οδό τρέμοντας από το κρύο και την αγωνία .

Διαβάσαμε τους αριθμούς που δεν λένε ποτέ ψέματα. Οι μέτοχοι της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό είναι γνωστοί. ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και η Γαλλική EGIS PROJECTS. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι ο ισχυρότερος μέτοχος . Οι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι οι : Η εταιρεία Reggeborgh (Ολλανδοί) που κατέχει άμεσα το 29,85% της Ελλάκτωρ, αλλά μέσω φίλιων δυνάμεων όπως η Atlas NV (που κατέχει το 9,8%) ,ελέγχει άνω του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.



Ακολουθούν δύο εταιρείες, μέσω των οποίων εφοπλιστές ελέγχουν άνω του 30% της Ελλάκτωρ και είναι η Greenhill Investments και η Kiloman.



Νομικός σύμβουλός των Ολλανδών επενδυτών (δηλαδή του βασικού μετόχου) είναι το νομικό γραφείο του Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια. Το γνωρίζουν όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Τα σχόλια είναι περιττά. Να πώς δικαιολογείται η αναλγησία και η επιχειρηματική απληστία των εταιρειών που κάνουν κουμάντο στην Αττική Οδό.

Έτσι έφθασαν να διεκδικούν από το κράτος αποζημίωση, άκουσον ,για τα lockdown στην Πανδημία. Έτσι δεν τοποθέτησαν ποτέ το αναλογικό σύστημα πληρωμής των διοδίων ,δηλαδή την καταβολή αντιτίμου ανάλογα την απόσταση που διανύει το κάθε όχημα. Υποτίθεται πώς η ανακοίνωση κατά τη Αττικής Οδού από την κυβέρνηση ήταν και επίθεση (κάτω από το τραπέζι) του περιβάλλοντος Μητσοτάκη κατά του Νίκου Δένδια. Όλα αυτά είναι παραπολιτικές ανοησίες και δεν πείθουν κανένα. Κυρίως εκείνους που εγκλωβίστηκαν.



Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης και μια βάση για περαιτέρω σκέψεις, παραθέτουμε ορισμένα οικονομικά στοιχεία. Ο συνολικός κύκλος εργασιών κατά την τελευταία 15ετία της Αττικής Οδού ανέρχεται σε 2,93 δισεκατομμύρια ευρώ. Μπορεί αυτός ο υπερσύγχρονος άξονας να πρόδωσε τους οδηγούς - πολίτες, δεν φαίνεται ωστόσο να πρόδωσε τους μετόχους της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό.

Τα ετήσια έσοδα της Αττικής Οδού μέχρι το 2011 ξεπερνούσαν σταθερά τα 200 εκατ. ευρώ ετησίως και έφτασαν τα 248,5 εκατ. ευρώ το 2009. Μετά το 2011, και λόγω κρίσης, μειώθηκαν τα έσοδα και κυμαίνονταν ετησίως από 151,5 εκατ. ευρώ έως και 192,7 εκατ. ευρώ το 2019. Ο μέσος όρος εσόδων ανά έτος κατά την 15ετή λειτουργία της Αττικής Οδού ανέρχεται σε 195 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ποιοι είναι όμως οι μέτοχοι της Αττικής Οδού; Είναι οι: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 65,75%, ο όμιλος ΑΒΑΞ Α.Ε. με 34,21% και η γαλλική EGIS PROJECTS με 0,04%. Στην 15ετία τα συνολικά κέρδη της Αττικής Οδού έφτασαν τα 771,7 εκατ. ευρώ. Η λήξη της σύμβασης παραχώρησης προς την εταιρεία της Αττικής Οδού λήγει το 2024. Μέσα στο 2021 οι μέτοχοι της Αττικής Οδού μοιράστηκαν το ποσό των 82,8 εκατ. ευρώ. Δείτε τον πίνακα που ακολουθεί:



Πηγή: https://www.zougla.gr/politiki/article/to-grafio-dendia--ekprosopos-tou-megalometoxou-tis-atikis-odou

2 σχόλια

  1. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΟΥ ΑΠΟ "NOVELTY FINANCE INC"

    Γεια σας!!! Χρειάζεστε ένα δάνειο; Εάν ναι, θα σας προτείνω να κάνετε αίτηση για δάνειο μέσω της Novelty Finance Inc.

    Ονομάζομαι Davina Claire, είμαι η οικονομική διευθύντρια της Novelty Finance και μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο στην εταιρεία μου και να έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 έως 48 ωρών. Έχω αντιληφθεί ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται τόσο πολύ να λάβουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού επιτοκίου, ανεπαρκών εξασφαλίσεων, αναλογίας χρέους προς εισόδημα, χαμηλής πιστωτικής βαθμολογίας ή οποιωνδήποτε άλλων λόγων.

    Στη NOVELTY FINANCE, παρέχουμε λύσεις χρηματοδότησης. Προσφέρουμε όλων των ειδών τα δάνεια (προσωπικό δάνειο, επιχειρηματικό δάνειο και πολλά άλλα). Προσφέρουμε ευέλικτες και πολλαπλές επιλογές δανείου, συμπεριλαμβανομένων εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων δανείων, μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων που είναι προσαρμοσμένα στις οικονομικές σας ανάγκες.

    Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα στο [noveltyfinances@gmail.com] ή Καλέστε / WhatsApp μέσω: +447915601531]

    Προσπαθούμε να κάνουμε τον δανεισμό εύκολο, βολικό και προσιτό.

    Η υπηρεσία μας είναι πολύ γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη και μπορείτε να δανειστείτε έως και 5 εκατομμύρια ευρώ με επιδοτούμενο επιτόκιο 3% ετησίως. Είμαστε η κατάλληλη εταιρεία για να επικοινωνήσετε όταν χρειάζεστε επειγόντως δάνειο.

    Δεν υπάρχουν άλλοι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις στην τράπεζα, η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7. Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος χρησιμοποιώντας το τηλέφωνο ή τον φορητό υπολογιστή σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας στείλετε το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Email: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/ Telegram: +447915601531
    Τηλέφωνο: +447915601531

    Είμαστε πάντα ενθουσιασμένοι που παρέχουμε οικονομική υποστήριξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Μυλωνογιαννης,ο δικηγορος,ποιανου συμβουλος ειναι ρε αδελφια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση