GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΛΙΓΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ο Κούγιας για τη δίκη του Λιγνάδη...

Θρίλερ: Θα ξεκινήσει ή όχι  η δίκη του πρώην διευθυντή του Εθνικού, Δημήτρη Λιγνάδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο; Πού στοχεύει με τον νέο τα...

Θρίλερ: Θα ξεκινήσει ή όχι  η δίκη του πρώην διευθυντή του Εθνικού, Δημήτρη Λιγνάδη, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο; Πού στοχεύει με τον νέο τακτικισμό του ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας...

Σήμερα  χτυπά η «καμπάνα» για τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, που θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου, κατηγορούμενος για τέσσερις βιασμούς.
Ωστόσο, μπορεί να υπάρξει και ανατροπή. Θα ξεκινήσει ή όχι η δίκη;

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε προ ημερών και επανέλαβε σήμερα στην τηλεόραση, όπου λόγω της δολοφονίας του Άλκη -που έχει πάρει «επάνω» του- έχει κάνει δυναμική επιστροφή, ότι θα ζητήσει διακοπή της δίκης, ήτοι εκδίκαση της υπόθεσης εντός διαστήματος ενός μήνα, λόγω φόρτου εργασίας. Και μάλιστα, παρόλο που, κατά δήλωσή του, δέχεται «αφόρητη πίεση από τον κ. Λιγνάδη για να ξεκινήσει η δίκη».

«Είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμά μου, θα ζητήσω διακοπή εντός μηνός, όχι αναβολή. Δέχομαι αφόρητη πίεση από τον κ. Λιγνάδη για να ξεκινήσει η δίκη. Έχω την ίδια μέρα Μεικτό Ορκωτό και την επομένη αρχίζει η δίκη Τοπαλούδη» ανέφερε συγκεκριμένα ο ποινικολόγος.

«Δεν θα ζητήσει αναβολή, αλλά διακοπή της δίκης Λιγνάδη»
Τι τρέχει; Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές, «δεν χρησιμοποιεί τυχαία τις λέξεις. Αφού άντλησε όση δημοσιότητα ήθελε από την υπόθεση, επειδή προβλέπει πως δεν θα του βγει, θέλει να την αφήσει, προβάλλοντας τη διαφωνία του με τον Λιγνάδη. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που το έχει ξανακάνει».

Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας αρνήθηκε κατηγορηματικά τις διαρροές αυτές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Με αυτόν τον πελάτη, τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα πεθάνω».

«Καταρχάς, δεν θα ζητήσει αναβολή, αλλά διακοπή της δίκης ο κ. Κούγιας» προβλέπει  ο συνήγορος δυο εκ των θυμάτων -ενός ανήλικου κι ενός ενήλικου-  Γιάννης Βλάχος.

«Το αν θα διακοπεί ή θα αναβληθεί η δίκη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη όμως στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, θα το αποφασίσει το ίδιο το Δικαστήριο κι όχι ο συνήγορος από την πλευρά του κατηγορουμένου που προαναγγέλλει και προκαταλαμβάνει την απόφαση του δικαστηρίου με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ». «Δεν μπορώ να προβλέψω την απόφαση του δικαστηρίου» συνεχίζει ο συνήγορος δυο εκ των θυμάτων. Και η «γραμμή» που θα ακολουθήσει είναι προκαθορισμένη: «Θα αντιταχθούμε σφόδρα στο ενδεχόμενο διακοπής. Και θα επικαλεστούμε και τον ίδιο τον κ. Λιγνάδη, ένα προφυλακισμένο κατηγορούμενο, ο οποίος διατρανώνει ότι είναι αθώος και προς το δικό του συμφέρον είναι να γίνει όσο το δυνατό το συντομότερο η δίκη, γιατί θέλει να βρεθεί -αν βρεθεί- μια ώρα αρχύτερα στο σπίτι του».

«Στόχος η εξουθένωση θυμάτων και μαρτύρων»

Ο λόγος που ο κ. Κούγιας, με τους ακροβατικούς τακτικισμούς, στο παρά πέντε, ζητά διακοπή, είναι σύμφωνα με τον κ. Βλάχο ένας: «Να εξουθενώσει κάποια από τα θύματα και τους μάρτυρες. Γιατί ξέρει ότι έρχονται από το εξωτερικό. Θέλει να τους εξουθενώσει οικονομικά, ηθικά και ψυχολογικά ούτως ώστε να μην εμφανιστούν καν στο τέλος στο δικαστήριο, να μην έχουν τη δυνατότητα».  Αυτό θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην έκβαση της δίκης, υπογραμμίζει. «Γι' αυτό δεν πρέπει να δώσει το δικαστήριο διακοπή» σχολιάζει.
«Αν δεν καταφέρουν να εμφανιστούν, θα είναι υπέρ του Λιγνάδη φυσικά. Δεν είναι "Survivor" να σας δώσω βαθμό. Αλλά θα επηρεάσει την έκβαση της δίκης οπωσδήποτε».
Με ποια ψυχολογία προσέρχονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ίδιος και οι δυο πελάτες του και θύματα; «Με το ηθικό που πηγαίνουν στο δικαστήριο όλα τα θύματα βιασμού. Εμείς πηγαίνουμε για να δικαιωθούμε από τη Δικαιοσύνη για όσα έχουμε υποστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση