GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΚΛΗΣΗ Πούτιν στους Ρώσους ολιγάρχες: «Στηρίξτε την οικονομία, θα σας εξασφαλίσω ευνοϊκούς όρους...»

Οι πιο πλούσιοι και ισχυροί άνδρες της Ρωσίας προσκλήθηκαν στο Κρεμλίνο την Πέμπτη, ημέρα έναρξης του πολέμου που κήρυξε στην Ουκρανία ο Βλ...



Οι πιο πλούσιοι και ισχυροί άνδρες της Ρωσίας προσκλήθηκαν στο Κρεμλίνο την Πέμπτη, ημέρα έναρξης του πολέμου που κήρυξε στην Ουκρανία ο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ο Ρώσος πρόεδρος τους είπε ότι η Ρωσία δεν σχεδιάζει να βλάψει την παγκόσμια οικονομία. 

Τους διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι θα τους εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, τους κάλεσε να συνεργασθούν με την κυβέρνηση για να στηρίξουν την οικονομία, ενώ αναφερόμενος στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, εξήγησε ότι ήταν ένα «αναγκαστικό μέτρο», επειδή οι δυτικοί εταίροι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στη Ρωσία να ενεργήσει διαφορετικά.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ένα αναγκαστικό μέτρο», υπογράμμισε ο Πούτιν, λέγοντας ότι «απλώς, δεν μας άφησαν καμία ευκαιρία να ενεργήσουμε διαφορετικά».

Και προσέθεσε ότι δημιούργησαν για τη Ρωσία τέτοιους κινδύνους στον τομέα της ασφάλειας, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει με άλλα μέσα.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι εξεπλάγη από το γεγονός ότι, στις συνομιλίες με τη Ρωσία για τα θέματα ευρωπαϊκής ασφάλειας, οι δυτικοί εταίροι δεν μετακινήθηκαν από τις θέσεις τους ούτε κατά ένα εκατοστό.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες ότι η Ρωσία παραμένει τμήμα της παγκόσμιας οικονομίας. «Δεν προτιθέμεθα να πλήξουμε το σύστημα της παγκόσμιας οικονομίας, στο οποίο βρισκόμαστε οι ίδιοι», είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι εταίροι της Ρωσίας στη Δύση «πρέπει να το αντιληφθούν και να μην θέτουν ως στόχο να μας βγάλουν από αυτό το σύστημα».

Παράλληλα, διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα ότι θα τους εξασφαλίσει πλήρη ελευθερία, ενώ τους κάλεσε να στηρίξουν την ρωσική οικονομία.

«Θα ήθελα να σας ζητήσω να δείτε με κατανόηση ό,τι συμβαίνει και να συνεργασθείτε με πνεύμα αλληλεγγύης με την κυβέρνηση, στην αναζήτηση εκείνων των εργαλείων, που θα στηρίξουν την παραγωγή, την οικονομία, τις θέσεις εργασίας, αλλά ξεκινώντας από τις πραγματικότητες που διαμορφώνονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση