GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΙΑ ....ΧΑΛΑΡΩΣΗ; «ΟΛΗ η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο» λένε τώρα...

«Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, όπως και όλη η Ευρώπη», σύμφωνα με τους τελευταίους χάρτες κρουσμάτων COVID».   Τα παραπάνω δήλωσε...


«Όλη η Ελλάδα βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, όπως και όλη η Ευρώπη», σύμφωνα με τους τελευταίους χάρτες κρουσμάτων COVID».  

Τα παραπάνω δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, τονίζοντας τα εξής:

«Η Όμικρον δεν είναι μια απλή ίωση, επικρατεί. Σε νησιά, Θεσπρωτία, Ιωάννινα, παρατηρείται αύξηση περιστατικών με το μ.ο. ηλικίας να κυμαίνεται πλέον στα 34 έτη. Και στην Κρήτη βλέπουμε αύξηση.

Υπολογίζεται πως έχουμε 17.600 κρούσματα ανά ημέρα. Έχουμε αύξηση σε περιοχές όπου άργησε να πάει η Όμικρον. Γενικότερα, παρατηρείται μια αύξηση κρουσμάτων στους άνω των 55 ετών.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία δείχνει ότι ένας στους δύο νοσηλευόμενους είναι άνω των 75 ετών. Έχουμε 452 εισαγωγές ανά ημέρα. Σήμερα νοσεί περίπου το 1,5% της χώρας.

Καλύτερη φαίνεται η κατάσταση στις ΜΕΘ και οι προσδοκίες λένε ότι θα μειωθούν οι σκληροί δείκτες το επόμενο διάστημα και οι διασωληνομένοι θα πάνε γύρω στους 450.”
Και πρόσθεσε: “Κατανοούμε την κόπωση όλων, μας ανησυχεί όμως η κατάσταση. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον και χρειάζεται προσοχή”

Παιδιά σύνδρομο MIS-C
Για τη νόσηση των παιδιών και την εμφάνιση του συνδρόμου MIS-C, η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως «το τελευταίο διάστημα μας απασχόλησε η νοσηλεία παιδιών με το MIS-C. Το θέμα είναι γνωστό από τις αρχές της πανδημίας. Εμφανίζεται 4 με 6 εβδομάδες από την έναρξη της λοίμωξης. Έχουν νοσηλευτεί 119 παιδιά ως το τέλος του 2021, με διάμεση ηλικία τα 8 έτη. Σημαντικό ποσοστό εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και 2 στα 10 χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ. Ο εμβολιασμός εφήβων, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης MIS-C κατά 91%».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης είπε από την πλευρά του: «Μετά την ταχεία αποκλιμάκωση στα τέλη Ιανουαρίου, τώρα βλέπουμε βραδεία αποκλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα».

Η Μίνα Γκάγκα είπε στην τοποθέτησή της: «Η θετικότητα σήμερα βρίσκεται στο 6,2%, έγιναν περισσότερα από 300.000 τεστ. Για τα αντιικά, η πλατφόρμα άνοιξε πριν μια εβδομάδα, έχουν γίνει 1.436 αιτήσεις, έχουν απορριφθεί 19. Το τελευταίο τερτραήμερο έγιναν 857 αιτήσεις που εγκρίθηκαν. Από χθες λειτουργεί και το helpdesk. Πρέπει να γίνεται η αίτηση την πρώτη ή δεύτερη μέρα από την εμφάνιση συμπτωμάτων, την τρίτη είναι το αργότερο. Η αποστολή γίνεται μέσω του ΕΟΠΥΥ με courier σε όλους τους ασθενείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση