GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ για «Euroferry Olympia»: «Οι οδηγοί θα μπορούσαν να κοιμηθούν στις καρέκλες!»

Η απάντηση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στους εκπροσώπους ναυτεργατικών σωματείων που τον επισκέφτηκα...


Η απάντηση του διευθυντή του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη στους εκπροσώπους ναυτεργατικών σωματείων που τον επισκέφτηκαν λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο «Euroferry Olympia» προκαλεί σοκ! 

«Οι οδηγοί παρά το πρόβλημα με την καθαριότητα στις καμπίνες, θα μπορούσαν να κοιμηθούν στις αεροπορικές καρέκλες και στα σαλόνια» φέρεται να τους απάντησε ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Ναυτιλίας κ. Κ. Βιδάλης, όπως προκύπτει από κοινή ανακοίνωση των Πανελληνίων Ενώσεων Μηχανικών, Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Στέφενσων» και μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του διευθυντή του γραφείου του κ. Πλακιωτάκη, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωση τους: «Ο Διευθυντής αποδέχτηκε τις παρατηρήσεις που έχουν καταγραφεί στους εκτεταμένους ελέγχους στο πλοίο από την Επιθεώρηση του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας (15/10/2021 και 16/02/2022), δηλώντας προκλητικά όπως ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας GRIMALDI, ότι «υπήρχαν παρανομίες, υπεύθυνος είναι ο πλοίαρχος του πλοίου και στα ερωτήματα σας θα απαντήσει ο εισαγγελέας»!!!, «οι οδηγοί παρά το πρόβλημα με την καθαριότητα στις καμπίνες, θα μπορούσαν να κοιμηθούν στις αεροπορικές καρέκλες και στα σαλόνια»!!!, «οι κανονισμοί για τις συνθέσεις των πλοίων καθορίζονται και από την Ε.Ε».

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι δρομολογείται από την κυβέρνηση της ΝΔ όπως και τις προηγούμενες και το υπουργείο Ναυτιλίας, τις εγκληματικές ευθύνες της εταιρείας να τις επωμιστούν οι ναυτεργάτες και να μείνουν στο απυρόβλητο οι εφοπλιστές».

Στην ίδια ανακοίνωση οι διοικήσεις των ΠΕΜΕΝ, «Στέφενσων» και ναυτομαγείρων θέτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Ποια είναι η πραγματική αιτία της πυρκαγιάς.
2. Αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης
3. Αν εφαρμόστηκε η στεγανή υποδιαίρεση στα γκαράζ του πλοίου
4. Πως αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά με την εκδήλωση της.
5. Ποιο είναι το ιστορικό των ελέγχων του πλοίου.
6. Πώς δικαιολογείται η μεταφορά των 239 επιβατών, των 42 οχημάτων, 153 φορτηγών, σε συνδυασμό με την μειωμένη οργανική σύνθεση των 51 μελών του πλοίου.

Στη συνάντηση με το διευθυντή του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκη ανέδειξαν ότι παρόμοιες ήταν οι συνθήκες στη πυρκαγιά του «NORMAN ATLANTIC», με αντίστοιχα τραγικά αποτελέσματα, «θύματα στο βωμό της κερδοφορίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση