GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ! Το Ιράν κτύπησε (με βαλλιστικούς πυραύλους) αμερικανικό βάση και προξενείο στο βόρειο Ιράκ...

Έξι βαλλιστικοί πύραυλοι πιθανότατα Fatih 110 κτύπησαν πριν λίγη ώρα στόχους στην πόλη Αρμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν. Οι πύραυλοι σύμφωνα μ...


Έξι βαλλιστικοί πύραυλοι πιθανότατα Fatih 110 κτύπησαν πριν λίγη ώρα στόχους στην πόλη Αρμπίλ του ιρακινού Κουρδιστάν. Οι πύραυλοι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις εκτοξεύθηκαν από το Ιράν. 

Οι στόχοι τους ήταν το αμερικανικό προξενείο στην Αρμπίλ όπως και αεροδρόμιο που χρησιμοποιεί η αμερικανική Αεροπορία. Το ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι οι πύραυλοι φέρεται να εκτοξεύθηκαν από την ιρανική στρατιωτική βάση Khasabad στην Tabriz.

Εάν το παραπάνω ισχύει είναι η πρώτη φορά το πρόσφατο διάστημα που ιρανικοί πύραυλοι κτυπούν αμερικανικούς στόχους. Πρόσφατο γιατί είχαν προηγηθεί τον Οκτώβριο του 2020 οι επιθέσεις του Ιράν κατά αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ ως αντίποινα για την δολοφονία του αρχηγού των “Φρουρών της Επανάστασης” Κασέμ Σολεϊμανί.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος δεν ήταν οι ΗΠΑ αλλά το Ισραήλ το οποίο διατηρεί κλιμάκιο της Μοσάντ στην περιοχή. Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση