GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ ο Μπάιντεν! Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να του μιλήσουν για το πετρέλαιο...

Σύμφωνα με την αμερικανική «Wall Street Journal», τόσο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν όσο και ο σεΐχης των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπεν α...


Σύμφωνα με την αμερικανική «Wall Street Journal», τόσο ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν όσο και ο σεΐχης των ΗΑΕ Μοχάμεντ μπεν αλ Ναχιάν αρνήθηκαν να επικοινωνήσουν με τον Αμερικανό προέδρο... 

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και ο σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ μπεν αλ Ναχιάν, απέρριψαν τo αμερικανικό αίτημα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπάιντεν προκειμένου να διαπραγματευτούν την προσφορά του πετρελαίου έπειτα από το εμπάργκο που επιβλήθηκε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με την WSJ, «o Λευκός Οίκος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και των de facto ηγετών της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, την ώρα που οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν την άνοδο της τιμής του πετρελαίου».

Σημειώνεται πως η σχέση του Ριάντ με την Ουάσιγκτον έχει επιδεινωθεί από τότε που ανέλαβε την προεδρία ο Μπάιντεν, ενώ ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αντιμετωπίζει πολλές αγωγές στις ΗΠΑ – συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι το 2018.

«Υπήρχε κάποια προσδοκία για ένα τηλεφώνημα, αλλά δεν συνέβη», υποστήριξε Αμερικανός αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται. «Η συζήτηση αυτή θα γινόταν στο πλαίσιο ενεργοποίησης του πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας», πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ έχουν ανοίξει για πρώτη φορά εδώ και χρόνια έναν δίαυλο επικοινωνίας με τη Βενεζουέλα, σύμμαχο της κυβέρνησης Πούτιν που διαθέτει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο.
Πηγή: dikaiologitika.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση