GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση Νόμου στη Δούμα: Ν' αντικατασταθεί η σημαία της Ρωσίας με τη σημαία της Σοβιετικής Ένωσης...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η κρατική σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ένα κόκκινο ορθογώνιο πάνελ...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η κρατική σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ένα κόκκινο ορθογώνιο πάνελ...

με μια εικόνα στην επάνω γωνία, δίπλα στο ραβδί, ένα χρυσό σφυροδρέπανο
και πάνω από αυτό ένα κόκκινο πεντάκτινο αστέρι πλαισιωμένο από ένα χρυσό περίγραμμα»
Άρθρο 1 του νομοσχεδίου για αντικατάσταση Ρωσικής σημαίας

Οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον ηγέτη του κόμματος Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, υπέβαλαν νομοσχέδιο στην Κρατική Δούμα (Ρωσική Βουλή), με την πρόταση να αντικατασταθεί η σημαία της Ρωσίας από εκείνη της παλιάς Σοβιετικής Ένωσης. Μια πρόταση που έχει προκαλέσει ανησυχία κι "ανατριχίλα" στην "πολιτισμένη" δύση που στηρίζει το ναζιστικό καθεστώς στην Ουκρανία και για τις επανατοποθετήσεις-αναστηλώσεις των αγαλμάτων του Λένιν και Στάλιν στις πόλεις που απελευθερώνονται και περνούν στον έλεγχο του Ρωσικού στρατού.


Για παράδειγμα, προχθές στο Χένιτσεσκ, μια πόλη λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας στην περιφέρεια Χερσώνα της νότιας Ουκρανίας, το άγαλμα του Λένιν μπροστά από το κυβερνείο της πόλης, που είχε αφαιρεθεί από το κυβερνητικό κτίριο (16 Ιούλη 2015), μετά το ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία και την εκδίωξη του νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας, από τις ΗΠΑ και την "πολιτισμένη" Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σήμερα το άγαλμα του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης επανήλθε στη θέση του, όπως αρμόζει στην ιστορική μνήμη και παράδοση κι αυτό "προκαλεί" τα αισθήματα της "πολιτισμένης" δύσης που έχει στρατευτεί στο πλευρό των Ναζί του Ζελένσκι!

Η σοβιετική σημαία συμβολίζει τις τελευταίες εβδομάδες την επιχείρηση αποναζιστικοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία κι ολοένα και περισσότερες σοβιετικές σημαίες της Νίκης εναντίον του χιτλερικού ναζισμού περιλαμβάνονται στα σύμβολα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων  του Κόκκινου Στρατού.

Έτσι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέθεσε επίσημα νομοσχέδιο στη Δούμα, με στόχο την αντικατάσταση της ρωσικής τρίχρωμης σημαίας από τη σοβιετική σημαία.
Στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου σημειώνεται ότι οι αλλαγές αυτές θα κλείσουν το ιστορικό κενό και θα συμβάλλουν στην πατριωτική διαπαιδαγώγηση των πολιτών: «Για την ευλάβεια και τη μνήμη των προγόνων μας υπερασπιστών της Πατρίδας. Η Ρωσία θα επιστρέψει στο σύμβολο των ένδοξων νικών και σε μια μεγάλη παγκόσμια δύναμη», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου των Κομμουνιστών βουλευτών στη Δούμα.

✔  O Γκενάντι Ζιουγκάνοφ (ΚΚΡωσίας)... "καλεί" Κουτσούμπα (ΚΚΕ)... τον "αντιιμπεριαλιστή"!

Παρότι η πρόταση των Ρώσων Κομμουνιστών ξεσηκώνει το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα, πάντα υπάρχει η "εξαίρεση στον κανόνα" και προκαλεί θλίψη στο εγχώριο ΚΚΕ, που διαδηλώνει εναντίον του "Ρωσικού ιμπεριαλισμού"...

✔  Πλεονασμός για το Συριζα η Νατοϊκή δήλωση Κατρούγκαλου (Σόρος και σια...)!

Περί των "αισθημάτων" της άλλης Νατοϊκής αριστεράς δεν τίθεται θέμα θλίψης, αλλά "αγανάκτησης" απέναντι στην "ιμπεριαλιστική Ρωσία"...

✔  ΟΥΚΡΑΝΙΑ! Η μοναξιά του ΚΚΕ κι ο αρραβώνας με τη δεξιά & τη Νατοϊκή αριστερά


✔  ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! «Για αυτή τη σημαία πέθαναν οι γονείς μου κι εσύ την πάτησες. Δεν χρειάζομαι τα τρόφιμα σου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση