GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ! «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια, πώς έδωσε την κεταμίνη» λέει ο Μάνος Δασκαλάκης...

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν αναφέρει σε κανένα σημείο το όνομα, Ρούλα Πισπιρίγκου. Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγου...

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν αναφέρει σε κανένα σημείο το όνομα, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγου, έδωσε ο Μάνος Δασκαλάκης, διαχωρίζοντας για μια ακόμη φορά τη στάση του από εκείνη, δηλώντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να μάθει τι έχει συμβεί στα τρία του παιδιά.

Στην συνέντευξη του στην κυριακάτικη εφημερίδα ΜΠΑΜ και τον Πέτρο Κουσουλό, απόσπασμα της οποίας παρουσιάστηκε σήμερα στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο Μάνος Δασκαλάκης λέει, «δεν είμαι εξαφανισμένος. Έχω πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής μου. Δεν περίμενα ότι θα φτάσω στα 30 μου και θα μάθω κάτι τέτοιο. Δεν έχω κανέναν λόγο να κρυφτώ. Δεν έκρυψα ποτέ τίποτα και ποτέ δεν έχω να κρύψω κάτι. Σε κάθε θάνατο έλεγα ότι μετανιώνω που δουλεύω τόσες ώρες για να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου και δεν έχω ζήσει κάποιες στιγμές μαζί τους. Αν μετάνιωνα μια φορά τότε, μετανιώνω 50 τώρα» φαίνεται να λέει ο Μάνος Δασκαλάκης στο βίντεο με τη φωνή του να σπάει για πρώτη φορά.

»Πάντα δούλευα για να τους κάνω το καλύτερο. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα φτάσει αυτή η στιγμή. Από εδώ και πέρα η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Δεν έχω να φοβηθώ κανέναν και τίποτα. Θέλω να μάθω την αλήθεια για τα παιδιά μου. Από που βρέθηκε η κεταμίνη. Από που την προμηθεύτηκε. Πώς την έδωσε; Τι έγινε με τα άλλα δυο μου παιδιά» αναφέρει σε άλλο σημείο.


Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάνος Δασκαλάκης διαχωρίζει τη θέση του από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Κατά τη μεταγωγή της συζύγου του στη ΓΑΔΑ είχε πει «Οχι δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός… Δεν έχω να πω κάτι για τα όσα ακούγονται, δεν ξέρω τι είναι αυτή η ουσία και αναμένω τα επίσημα πορίσματα των ιατροδικαστών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάνος Δασκαλάκης, σύζυγος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Βέβαια, τότε δήλωνε ότι πίστευε τη Ρούλα και πως δεν θεωρούσε δεν εμπλέκεται κάπου: Συνεχίζω να πιστεύω ότι η Ρούλα δεν εμπλέκεται κάπου. Σίγουρα είναι περίεργο όλο αυτό. Αλλά κοιτάμε μια πλευρά. Εγώ δεν έχω λόγο να υποστηρίξω καμία Ρούλα, το μόνο που θέλω είναι να πάρω απαντήσεις για τα παιδιά μου. Μία αλήθεια θέλουμε να πάρουμε απ’ όλο αυτό, όποια και να ‘ναι, αλλά να είναι αλήθεια».

Αναφορικά δε με τις ουσίες που βρέθηκαν στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και συγκεκριμένα για την κεταμίνη είπε:«Οχι δεν ξέρω, δεν είμαι γιατρός… Δεν έχω να πω κάτι για τα όσα ακούγονται, δεν ξέρω τι είναι αυτή η ουσία και αναμένω τα επίσημα πορίσματα των ιατροδικαστών».

Ποιες είναι οι δύο ουσίες που βρέθηκαν στο αίμα της Τζωρτζίνας
Όπως αναφέρει το ereportaz.gr, στο σώμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν κι άλλες ουσίες. Συγκεκριμένα, από τον τοξικολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών φαίνεται να έχει εντοπιστεί εκτός από την κεταμίνη και νορκεταμίνη (μεταβολίτης της κεταμίνης), καθώς και λιδοκαϊνη και πριλοκαϊνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι συγκεκριμένες ουσίες εξετάζονται πλέον και εκείνες καθώς σε αντίθεση με την κεταμίνη γι’ αυτές δεν πραγματοποιήθηκε ποσοτικός έλεγχος.

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση