GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σημαντική προσωπικότητα της αντίστασης στην αμερικανοκρατία και την υποτέλεια έφυγε χθες σε ηλικία 79 ετών...

Γιάννης Ραχιώτης Ο Βένιος Αγγελόπουλος,  σπουδαίος μαθηματικός, καθηγητής του ΕΜΠ, σημαντική...

Γιάννης Ραχιώτης
Ο Βένιος Αγγελόπουλος,  σπουδαίος μαθηματικός, καθηγητής του ΕΜΠ, σημαντική... προσωπικότητα της αντίστασης στην αμερικανοκρατία και την υποτέλεια έφυγε χθες σε ηλικία 79 ετών.
Ο Βένιος υπήρξε πάντα  φίλος του Αλέκου Γιωτόπουλου και σύντροφός του στα πρώτα χρόνια της πολιτικής τους διαδρομής στη Γαλλία. Μετά τις συλλήψεις της 17 Ν, αναδείχθηκε σε έναν από τους πιό μαχητικούς αντίπαλους της διωκτικής  υστερίας εκείνης της περιόδου ενάντια στις αντιστεκόμενες δυνάμεις της αριστεράς.  Για τη στάση του αυτή συνελήφθη από τους αμερικανούς στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, πήγαινε εκεί -με βίζα- για επιστημονικό συνέδριο. Ανακρίθηκε δεμένος με αλυσίδες στα χέρια και πόδια. Άντεξε την ανάκριση με αξιοπρέπεια και δύναμη, εξευτέλισε τους ανακριτές του που θέλησαν να τον ταπεινώσουν, τους ανάγκασε να τον απελευθερώσουν και συνέχισε τον αγώνα μόλις επέστρεψε. Ηταν από τους λίγους που έβλεπαν από τότε ότι το πογκρομ που οργάνωναν οι αγγλοαμερικανοί,  μαζί με τους Σημίτη-Χρυσοχοϊδη και τους εφοπλιστές ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, ενάντια σε ότι δεν έλεγχαν πλήρως  στην Ελλάδα, θα οδηγούσε εκεί που τελικά οδήγησε: Στη σημερινή άνευ όρων υποτέλεια, στην ολοκληρωτική παράδοση της χώρας στις ΗΠΑ .
Ήταν από τους βασικούς υπερασπιστές του Αλέκου Γιωτόπουλου στο δημόσιο χώρο. Με εκατοντάδες δημόσιες παρεμβάσεις του τεκμηρίωσε το γιατί η υπόθεση της ηθικής αυτουργίας του Γιωτόπουλου στη δράση της 17Ν είναι μιά χυδαία επινόηση του επιτελείου της αμερικανικής πρεσβείας που οργάνωσε και διεύθυνε την προπαγανδιστική εκστρατεία τυπικά εναντίον της 17Ν , στην πράξη εναντίον όλων των αντιστάσεων στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή κηδεμονία. Για τη στάση του αυτή πλήρωσε τον αντίστοιχο λογαριασμό, λοιδωρήθηκε και χλευάστηκε από τους λακέδες της Πρεσβείας στον κρατικό μηχανισμό και στα ΜΜΕ.
Καλό ταξίδι σύντροφε! θα σε θυμόμαστε, θα θυμόμαστε, θα συνεχίσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση