GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ από τον (98χρονο) Χένρι Κίσινγκερ! «Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ να δώσει εδάφη στην Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος...»

Ντόρο στα 98(!) του χρόνια κατάφερε να κάνει και πάλι στο Νταβός ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ εκφράζοντας την… τολμη...


Ντόρο στα 98(!) του χρόνια κατάφερε να κάνει και πάλι στο Νταβός ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ εκφράζοντας την… τολμηρή άποψη πως η Ουκρανία θα πρέπει να δεχτεί να απωλέσει μέρος των εδαφών της προκειμένου να πετύχει μια ειρηνευτική συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου.

Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, ο κ. Κίσινγκερ υποστήριξε πως η αποτυχία της επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών και ο συνεχιζόμενος ανταγωνισμός με την Μόσχα μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για την σταθερότητα της Ευρώπης μακροπρόθεσμα.

«Ιδανικά η διαχωριστική γραμμή θα πρέπει να είναι η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς (status quo ante). Η συνέχιση του πολέμου πέρα από το σημείο αυτό δεν θα αφορά πλέον την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά έναν νέο πόλεμο κατά της ίδιας της Ρωσίας» σχολίασε.

Όπως επεσήμανε, η Ρωσία συνιστά μια «ουσιώδη περιοχή της Ευρώπης» για περισσότερους από τέσσερις αιώνες και στο πλαίσιο αυτό, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν πρέπει «να παραβλέψουν αυτή τη μακροπρόθεσμη σχέση». H Ευρώπη, όπως υπογράμμισε, θα πρέπει να θυμάται την σημασία της Ρωσίας για την περιοχή και να μην παρασυρθεί από το… κλίμα της στιγμής! Σε διαφορετική περίπτωση, μάλιστα, θα διακινδυνεύσει να βάλει τη Ρωσία σε μόνιμη συμμαχία με την Κίνα.

Το Κίεβο χθες δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Αντρέι Ρουντένκο διεμήνυσε πως παραμένει ανοιχτή στην πιθανότητα επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Όμως, μέχρι τώρα η χώρα έχει υιοθετήσει αρνητική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε συμφωνία θα συνοδευόταν με παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία.

Μιλώντας στο WEF χθες, ο ίδιος ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι υποστήριξε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ενδιαφέρεται ούτε για συνομιλίες ούτε για οτιδήποτε άλλο θέτουν στο τραπέζι οι σύνεδροι του φόρουμ, παρά μόνο για την βίαιη καταστολή της Ουκρανίας και της αντίστασης που επιδεικνύει.


1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση