GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ! Μεταδίδεται όπως το AIDS και κτυπά (αρχικά) ομοφυλόφιλους...

Ο οργανισμός μολυσματικών ασθενειών της ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη να προετοιμάσουν στρατηγικές για πιθανά προγράμματα εμβολιασμού για την ...


Ο οργανισμός μολυσματικών ασθενειών της ΕΕ προτείνει στα κράτη μέλη να προετοιμάσουν στρατηγικές για πιθανά προγράμματα εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ ήδη η επιδημία έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), συστήνει άμεσες έρευνες για εμβόλια καθώς δεν υπάρχει εγκεκριμένος εμβολιασμός κατά της ευλογιάς των πιθήκων, ενώ πλέον ομολογείται ότι η νόσος είναι θανατηφόρα.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι μια ιογενής ασθένεια και οι περισσότερες περιπτώσεις μέχρι στιγμής, αν και όχι όλες, έχουν παρατηρηθεί σε άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, δηλαδή σε πράξεις ομοφυλοφιλίας.

Σύμφωνα με το ECDC, η μετάδοση μεταξύ των ανθρώπων γίνεται κυρίως μέσω μεγάλων αναπνευστικών σταγονιδίων. Επειδή αυτά τα σταγονίδια δεν ταξιδεύουν μακριά, απαιτείται παρατεταμένη επαφή.

Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί μέσω άλλων σωματικών υγρών. Οι υγειονομικές αρχές επιδιώκουν να αποκλείσουν τη μετάδοση με αεροζόλ ή την εξέλιξη του ιού σε πιο εύκολα μεταδοτικό στέλεχος.
Δυστυχώς μετά από δύο χρόνια πανδημίας το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων έχει σχεδόν καταστραφεί από το συνεχές κλείσιμο, τα εμβόλια mRNA και την χρήση μάσκας και επανεμφάνιση εξαφανισμένων ασθενειών είναι ο νέος εφιάλτης.

Από τη στιγμή που κάποιος μολυνθεί με τον ιό της ευλογιάς των πιθήκων χρειάζεται να περάσουν 5 έως 21 μέρες για να εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα (συνήθως 6 με 13 ημέρες).

Αυτά μπορεί να είναι:
Πυρετός
Κεφαλαλγία
Μυαλγίες
Οσφυαλγία
Διογκωμένοι λεμφαδένες (χαρακτηριστικό σημείο διαφορικής διάγνωσης από την ευλογιά)
Ρίγος
Καταβολή δυνάμεων
Εξάνθημα (συνήθως παρουσιάζεται 1 με 3 ημέρες μετά την εμφάνιση του πυρετού). Συχνά προηγείται του δερματικού εξανθήματος, εμφάνιση βλαβών σε βλεννογόνους, όπως του στόματος.

Το εξάνθημα εντοπίζεται αρχικά στο κεφάλι και στο πρόσωπο και στη συνέχεια επεκτείνεται σε άλλα σημεία του σώματος συμπεριλαμβανομένων των παλαμών και των πελμάτων.

Αρχικά έχει μορφή κηλίδων και βλατίδων, οι οποίες εξελίσσονται σε μικρές φυσαλίδες, φλύκταινες και έπειτα σε εφελκίδες που τελικά υποχωρούν. Το εξάνθημα αυτό μερικές φορές συγχέεται με το εξάνθημα της ανεμοβλογιάς.

Η ανοσία κατά της ευλογιάς έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει κάποια διασταυρούμενη προστασία έναντι της ευλογιάς. Η ευλογιά κηρύχθηκε εξαλειφθείσα το 1980, αλλά διατηρήθηκαν αποθέματα εμβολίων για να προστατευθούν από μια πιθανή αναζωπύρωση.

1 σχόλιο

  1. Εκει στο Νταβος,θα πρεπει να εσφιξε η σουφρα τους,μολις το ακουσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση