GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! Ισχυρή καταιγίδα με αστραπές. Πότε βελτιώνεται ο καιρός...

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν προβλεφθεί έφτασαν στην Αττική λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης.   Η βροχή με έντονες βροντές κα...


Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που είχαν προβλεφθεί έφτασαν στην Αττική λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης.  

Η βροχή με έντονες βροντές και αστραπές ξεκίνησαν στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας είναι ήδη αισθητή.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλές  κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αττική και 7 για κοπή δέντρων ενώ προχώρησε και στον απεγκλωβισμό 5 οδηγών που είχαν ακινητοποιηθεί με τα οχήματά τους στη Λεωφόρο Σταμάτα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική στη Λεωφόρο Σταμάτα στο ύψος της 25ης Μαρτίου είχαν ακινητοποιηθεί 5 οχήματα λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο βοήθησαν τους οδηγούς να βγουν από τα οχήματά τους, ενώ στο σημείο παραμένει ένα όχημα σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβει. Όσον αφορά τις κλήσεις για άντληση υδάτων και για κοπές δέντρων αυτές έγιναν από τις περιοχές Μοσχάτο, Λυκόβρυση, Νέα Ιωνία, Φιλοθέη, Διόνυσο, Αγία Παρασκευή και Χαϊδάρι. Ακόμη η Πυροσβεστική δέχτηκε και 3 κλήσεις για άντληση υδάτων από τον Δήμο Ωρωπού.


Η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη 19/05 τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου.

Τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης 19/05 ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές. Ιδιαίτερα αισθητή θα είναι ωστόσο η πτώση των μεγίστων θερμοκρασιών της Πέμπτης 19/05, συγκριτικά με τις αντίστοιχες της Τετάρτης, πτώση η οποία όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί θα είναι της τάξης των 8-10 βαθμών Κελσίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση