GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ για χαμάληδες!» ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ «βράζει από αγανάκτηση» κατά της κυβέρνησης...

Με μία πρωτοφανούς έντασης σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά της κυβέρνησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕ...


Με μία πρωτοφανούς έντασης σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες που εξαπολύει κατά της κυβέρνησης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) αρνείται να εκτελέσει εργασίες άσχετες με την άμυνα της χώρας και τονίζει ότι η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως: «χαμάληδες και τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει». 

Αφορμή ήταν η ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι οι Στρατιωτικοί εκτός από όλα τα άλλα θα εκτελούν εργασίες πυρασφάλειας μέσα στα δάση, κάτι που είναι τελείως άσχετο με την αποστολή τους.

Ζητούν επίσης από την κυβέρνηση να τους απομπλέξει όχι μόνο από την πυρασφάλεια και τις δασοπεριπόλους, αλλά και από τα καθήκοντα εξυπηρέτησης των παράνομων μεταναστών!

Η επιστολή αναλυτικά:
«Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο σχετικό έγγραφό μας, με το οποίο, ως θεσμικοί εκπρόσωποι των Ελλήνων εν ενεργεία στρατιωτικών, ζητήσαμε από τον πολιτικό μας προϊστάμενο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, την άμεση απεμπλοκή του στρατιωτικού προσωπικού από την πυρασφάλεια των δασών και το μεταναστευτικό, διαβάζουμε σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι σε σύσκεψη εργασίας που συμμετείχατε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η σημαντική αύξηση της επίγειας παρατήρησης με τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικότερα στις πλέον επικίνδυνες περιοχές ενώ οι περίπολοι μετατρέπονται σε αμιγώς στρατιωτικές, απελευθερώνοντας δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν και ποιος εισηγήθηκε την περαιτέρω εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πυρασφάλεια των δασών με εκπομπή περισσότερων και αμιγώς στρατιωτικών περιπόλων, αλλά είμαστε σίγουροι ότι αυτός που το έπραξε δεν είναι σίγουρα συνάδελφος στρατιωτικός, αλλά πρόσωπο το οποίο σαφέστατα πρέπει να έχει πλήρη άγνοια του ρόλου και της αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων και επιθυμεί την ολοκληρωτική εξουθένωση του στρατιωτικού προσωπικού, προσθέτοντας περισσότερο βάρος στις πλάτες του!

Σας πληροφορούμε κύριε Πρωθυπουργέ, αν δεν σας το έχουν ήδη μεταφέρει, ότι το στράτευμα βράζει από αγανάκτηση. Η απλήρωτη νυκτερινή εργασία, η μη αναγνώριση τόσο της υπερωριακής απασχόλησης, όσο και της πενθήμερης εργασίας, καθώς και η παγιωμένη τακτική αντιμετώπιση της κυβέρνησης, διά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, των συναδέλφων μας ως «χαμάληδες» και «τσάμπα εργατικό δυναμικό που τα κάνει όλα και συμφέρει», σε συνδυασμό με το απίστευτο κύμα ακρίβειας που πλήττει το σύνολο των νοικοκυριών, τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε έκρηξη!

Σας προειδοποιούμε κύριε πρωθυπουργέ και δεν αποτελεί απειλή, αλλά μεταφορά του κλίματος που επικρατεί στο στρατιωτικό προσωπικό, ότι αν συνεχιστεί η ίδια τακτική αντιμετώπισης, δεν θα αργήσει να έρθει η ώρα που η αγανάκτησή του θα ξεπεράσει τα όρια. Οι ένστολες πορείες διαμαρτυρίας των ετών 2012 – 2013, θα φαντάζουν περίπατο μπροστά σε αυτά που έρχονται.

Παρακαλούμε για την παρέμβασή σας, προκειμένου άμεσα να:
Πληρωθεί, αναδρομικά, από το έτος 2017 και μετά, η νυκτερινή εργασία των συναδέλφων μας.
Εκδοθεί η κοινή Υπουργική απόφαση μεταξύ των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, που θα καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις αποζημίωσης της νυκτερινής εργασίας μας, οι οποίοι (όροι και προϋποθέσεις) δεν θα είναι επ’ ουδενί υποδεέστερες των Σωμάτων Ασφαλείας.
Αναγνωριστεί η υπερωριακή μας εργασία, με ταυτόχρονη αποζημίωσή της και παροχή αδιάθετων (ρεπό).
Αναγνωριστεί η πενθήμερη εργασία μας, με ταυτόχρονη αποζημίωση και παροχή αδιάθετων (ρεπό) σε περίπτωση υπέρβασης.
Απεμπλακούν οι συνάδελφοί μας από πυρασφάλεια, δασοπερίπολα, μεταναστευτικό και κάθε άλλη δράση αποτελεί πάρεργο και εκτός αποστολής.
Αποζημιωθούν, πλήρως και ολοκληρωτικώς όλες οι υπηρεσίες (με προσωπικό, υλικά και μέσα) που παρείχαν μέχρι και σήμερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε λοιπούς κρατικούς φορείς εξ αδυναμίας της αποστολής τους, όσο και ιδιωτικοί φορείς (ίδετε ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.).

Στους κ.κ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ και Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, στους οποίους κοινοποιείται, ωσαύτως, το παρόν γνωρίζεται η έντονη αγανάκτηση και δυσφορία του προσωπικού, το οποίο επιφυλάσσεται, δια ημών, για κάθε νόμιμο δικαίωμά τους.

Ως Ομοσπονδία, πιστεύουμε ότι η έτερη συναφής Ομοσπονδία ΠΟΜΕΝΣ, στο κοινό όργανο στο οποίο συμμετέχει, όπως η ίδια διαλαλεί και διαφημίζει μαζί με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας, δεν συμφώνησε στην περαιτέρω ως άνω εμπλοκή των συναδέλφων που εκπροσωπεί και την απεμπλοκή των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων είναι αμιγώς αυτά που καλούνται να εκτελέσουν οι Έλληνες στρατιωτικοί συνάδελφοί τους»


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση