GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ! « ΕΙΜΑΣΤΕ η καταλληλότερη λύση για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου...»

Η Τουρκία είναι η καταλληλότερη λύση για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου  Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Με...


Η Τουρκία είναι η καταλληλότερη λύση για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου 

Η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και υποστήριξε ότι η χώρα του αποτελεί την καταλληλότερη λύση για τη μεταφορά του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρθηκε, κατά τη συνέντευξή του στο Reuters, και στις δραστηριότητες εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι σχεδόν κάθε χώρα που έχει ακτή στην ανατολική Μεσόγειο ανακαλύπτει φυσικό αέριο, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική πηγή για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία θέλει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο μετά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Ευημερία σε όλους μας»
«Οι κύριες εναλλακτικές λύσεις είναι το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου. Η Τουρκία προσπαθεί να βοηθήσει σε αυτό το θέμα κι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη διαδικασία», είπε.

Και πρόσθεσε ότι «το φυσικό αέριο της ανατολικής Μεσογείου θα φέρει ευημερία σε όλους μας. Θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία για όλες τις χώρες (που έχουν ακτή στην ανατολική Μεσόγειο). Πιστεύουμε ότι οι νέες ενεργειακές ανακαλύψεις θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες, όχι νέες εντάσεις».

Οταν ρωτήθηκε για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, ο Καλίν απάντησε ότι «Οι γεωτρήσεις χρειάζονται χρόνο και δεν υπάρχει καμία εγγύηση για εξόρυξη. Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε και να πραγματοποιούμε γεωτρήσεις σε περιοχές όπου έχουμε άδειες».

«Η καταλληλότερη διαδρομή»
Σχετικά με την μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ, είπε πως «είμαστε ανοιχτοί σε αυτή την ιδέα. Οι ειδικοί λένε ότι η καταλληλότερη διαδρομή για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της ανατολικής Μεσογείου είναι μέσω Τουρκίας. Εχουμε έναν αγωγό που εκτείνεται στο Τζεϊχάν και μπορούμε να μεταφέρουμε το φυσικό αέριο από εδώ στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα επισκεφθεί το Ισραήλ την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, προγραμματίζεται επίσης να συναντηθεί με τον ισραηλινό ομόλογό του.

«Θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες του θέματος. Κατ’ αρχήν (στις εισαγωγές φυσικού αερίου από το Ισραήλ) όχι μόνο δεν βλέπουμε πρόβλημα, αλλά βλέπουμε ακόμη και δυνατότητες», τόνισε.

Πηγή: sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση