GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΜΟΛΟΓΕΙ ο πρόεδρος της Γερμανίας! «ΕΡΧΕΤΑΙ λιμός και θανατικό σε πολλές περιοχές του κόσμου...»

Να σταματήσει τον πόλεμο αμέσως, ζητά ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ από τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προε...


Να σταματήσει τον πόλεμο αμέσως, ζητά ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ από τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο λιμού και θανάτων σε πολλές περιοχές του κόσμου. 

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε χθες Τετάρτη τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τον στρατό της χώρας του από την Ουκρανία αμέσως.

«Σταματήστε»
«Σεβαστείτε την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας, σταματήστε τις εχθροπραξίες», τόνισε ο κ. Στάινμαϊερ σε ομιλία του με την οποία άνοιξε σύναξη της καθολικής εκκλησίας στη Στουτγκάρδη:
«κ. Πούτιν, τερματίστε τα δεινά και την καταστροφή στην Ουκρανία. Διατάξτε τα στρατεύματά σας να αποσυρθούν. Μην αρνείστε άμεσες και σοβαρές συνομιλίες με τον πρόεδρο (της Ουκρανίας Βολοντίμιρ) Ζελένσκι».


Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος – αξίωμα βασικά εθιμοτυπικό, που όμως παραδοσιακά θεωρείται πως αποτελεί κάτι σαν ηθική πυξίδα της Γερμανίας – τόνισε πως η σύρραξη πλήττει πολλές άλλες χώρες, καθώς, με εκατομμύρια τόνους σιτηρών αποκλεισμένους στα ουκρανικά λιμάνια, οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται δραματικά σε παγκόσμια κλίμακα.

«Λιμός και θανατικό»
«Πολλές περιοχές του κόσμου θα απειληθούν από λιμό και θανατικό τους επόμενους μήνες, ειδικά στον ανατολικό και τον νότιο τομέα της Αφρικής», προειδοποίησε ο κ. Στάινμαϊερ.

Οι συνέπειες αυτού που ο πρόεδρος της Γερμανίας αποκάλεσε «πόλεμο του Πούτιν» πλήττουν χώρες «που δεν έχουν ακόμη συνέλθει από την πανδημία του νέου κοροναϊού», όπου «η γη ξεραίνεται, γίνεται άγονη εξαιτίας της κλιματικής κρίσης», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ


1 σχόλιο

  1. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΙΔΕΕΣ ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Η ΠΛΕΜΠΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση