GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΧΤΥΠΗΜΑ και από τον Ρώσο πρέσβη: "Επικίνδυνη η Ελλάδα για τους Ρώσους τουρίστες!"

Ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές διέκοψαν τις επαφές με τη ρωσική Πρεσβεία και το γενικό Προξενείο στην Ελλάδα.  Ιδιαίτερα αρ...


Ο Ρώσος πρέσβης σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές διέκοψαν τις επαφές με τη ρωσική Πρεσβεία και το γενικό Προξενείο στην Ελλάδα. 

Ιδιαίτερα αρνητικός στις δηλώσεις του απέναντι στην Αθήνα εμφανίζεται ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα, Αντρέι Μασλόφ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya -24 ο Μασλόφ σημείωσε ότι οι ελληνικές Αρχές διέκοψαν τις επαφές με τη ρωσική Πρεσβεία και το γενικό Προξενείο στην Ελλάδα. Σημείωσε δε ότι η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους Ρώσους εάν χρειαστεί, αλλά οι δυνατότητες είναι πλέον περιορισμένες.

Την ίδια στιγμή δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου TASS σημειώνει ότι «ο Ρώσος Πρέσβης προτρέπει τους Ρώσους που σχεδιάζουν διακοπές στην Ελλάδα να βρίσκονται σε επαγρύπνιση» για εκδηλώσεις εθνικισμού από την πλευρά των ουκρανών που ζουν στη χώρα.

Ο Μασλόφ τόνισε ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί κάνοντας λόγο για πρόσθετες μεγάλες δυσκολίες για διακοπές στην Ελλάδα λόγω της διακοπής από την ελληνική πλευρά της αεροπορικής επικοινωνίας με τη Ρωσία. “Εάν οι Ρώσοι πολίτες επισκεφθούν την Ελλάδα, πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, να παραμείνουν σε εγρήγορση, να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς στην Ελλάδα τώρα υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί εθνικιστές. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη”, τόνισε ο ρώσος πρέσβης στο Rossiya-24.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο επικεφαλής του 4ου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Γιούρι Πίλιπσον, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι η Ελλάδα δε συνιστά πλέον ασφαλή χώρα για διακοπές Ρώσων πολιτών, καθώς υπάρχουν πολλές αναφορές για διακριτική συμπεριφορά και επιθετικότητα κατά Ρώσων πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση