GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έστησε παγίδα στους συνταξιούχους...

Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναγνωρίζει το δικαίωμα για αναδρομικά στις περικοπές κύριων...


Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναγνωρίζει το δικαίωμα για αναδρομικά στις περικοπές κύριων συντάξεών είναι μια πηγή ανακούφισης και οικονομικής ανάσας για τους δικαιούχους. Για όλους τους δικαιούχους όμως; Δυστυχώς όχι!

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έκρινε ότι τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των τριών δώρων δικαιούνται να λάβουν μόνο οι συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι 31.7.2020. Ουδείς άλλος...

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα λάβουν τα αναδρομικά για το εντεκάμηνο από τα μέσα του 2015 έως τα μέσα του 2016 από το το σύνολο των 2,5 εκατομμυρίων τότε συνταξιούχων μόνον οι 200 έως 400 χιλιάδες που υπολογίζεται ότι είχαν κάνει προσφυγές.

Το νομικό θέμα, ύστερα από την πάροδο αρκετού χρόνου, το έκρινε το δικαστήριο. Το μεγάλο πολιτικό και ηθικό θέμα που γεννάται όμως αφορά την ίδια την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Μητσοτάκη.

Όταν ξεκίνησαν οι προσφυγές, εν χορώ οι κυβερνητικοί αρμόδιοι όλων των βαθμίδων καλούσαν τους συνταξιούχους να μην προβούν σε καμία δικαστική κίνηση διότι υπήρχε από το 2020 “δέσμευση του πρωθυπουργού” -όπως έλεγε ο τότε λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας- για “οριζόντια λύση” στο θέμα ανάλογα με την απόφαση που θα έβγαζε το ΣτΕ.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση είχε αναλάβει τη ρητή δέσμευση πως ο,τι αποφασιστεί για τους προσφεύγοντες, αυτό θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως της συνταξιούχους εκείνης της περιόδου. Τουτέστιν, με τον τρόπο αυτό διαβεβαίωσε ότι τα αναδρομικά θα τα λάβουν και τα 2,5 εκατομμύρια των απομάχων της ζωής που από την έναρξη της μνημονιακής περιπέτειας υφίστανται την μία περικοπή μετά την άλλη. Είναι μάλιστα χρήματα τα οποία τα περίμεναν πώς και πώς ύστερα και από τη νέα εκτίναξη του κόστους ζωής τους τελευταίους μήνες με την ακρίβεια, τα καύσιμα και την ρήτρα αναπροσαρμογής, που έχει ως αποτέλεσμα για τους περισσότερους πια η σύνταξη να μην επαρκεί ούτε για το πρώτο δεκαήμερο του μήνα.

Τα εκατομμύρια των συνταξιούχων που “άκουσαν” και “πίστεψαν” την κυβέρνηση σήμερα νιώθουν εάν όχι εξαπατημένοι, τουλάχιστον μετέωροι. Και το γεγονός ότι μετά την έκδοση της απόφασης, ουδείς αρμόδιος ανανέωσε -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- τη δέσμευση αυτή δημιουργεί βάσιμα την υποψία ότι έστησαν παγίδα στους συνταξιούχους...

1 σχόλιο

  1. Εχει κανεις αντιρρηση οτι το ΣτΕειναι ενα πορνομαγαζο και οτι αυτοι οι κοπριτες ειναι πορνοσπερματα;Και σεις ρε μαλακισμενα γεροντια,48% τους δωσατε.Ενας δεν ξεστραβωθηκε να δει τι αλητες ειναι;Αμα περασει ομως κανα κοριτακι ελαφρα ντυμενο,τα βλεπετε ολα.Καλα να παθετε.Υποτιθεται,εχετε πειρα να καταλαβετε τα λαμογια.Σκατα στον ταφο σας.Καταστρεψατε τη χωρα και τα εγγονια σας.Τουβλα μπατικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση