GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αν ο "αρχηγός" πει στα ΜΜΕ "γιορτάστε", φυσικά και θα "γιορτάσουν"!

Της Ιωάννας Υψηλάντη «Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
«Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να... πούμε ναι στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, για χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία».
Από τότε, δεν πέρασε ούτε μήνας. Και ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του, για νέα υποψηφιότητα, στην Προεδρία της Τουρκίας, ο Ερντογάν κλείνει, "ξαφνικά" ειρήνη με δύο "σπόνσορες τρομοκρατίας". Την Σουηδία και την Φινλανδία. Λίγο πριν την Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στην Μαδρίτη.
Έτσι, η εικόνα του ηγέτη, που μόνον αυτός μπορεί ν΄αμφισβητήσει όλον τον Δυτικό κόσμο, έγινε καπνός στον άνεμο. Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι ο Τούρκος μαχητής έρχεται, σε υποδεέστερη μοίρα, από τον Τούρκο έμπορα.
Καλοί είναι οι όρκοι και οι απειλές, για το εσωτερικό της χώρας, αλλά το "δεν θα επιτρέψω ποτέ", συνδυαζόταν πάντα με το παζάρι της Κωνσταντινούπολης, όπου ο Ερντογάν φωνάζει το "η τελευταία μου τιμή είναι 3.000 λίρες". Και τρέχει πίσω απ΄τον αγοραστή, για να μειώσει το ποσό στις 1000 λίρες. Έτσι γίνεται πιο πειστικός.
Τα ίδια έκανε, στο Ιρακ, στην Συρία, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ο μεγαλο-ιδεατισμός του, για μια Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέληξε να αρκείται σε πολύ λιγότερα.
Ακόμα και στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο, που θέλει να ενσωματώσει, στην Τουρκία, φρενάρει τις προσδοκίες των υπερπατριωτών του.
Αν και ο Αγγλοσαξωνικός κόσμος φάνηκε να έχει υποστεί σοκ με το βέτο του Τούρκου, στην ένταξη της Φινλανδίας και Σουηδίας, στο ΝΑΤΟ, αποδείχθηκε ότι αμέσως κάθε εμπόδιο εξαφανίστηκε με την αποδοχή των όρων του Σουλτάνου. ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!!!
Ούτε το Ελσίνκι, ούτε η Στοκχόλμη υπάρχει περίπτωση να απελάσουν τους Κούρδους ή να τους στερήσουν τις θέσεις τους στα Κοινοβούλια. Αλλωστε κανείς δεν πίστεψε ποτέ ότι αυτές οι δύο χώρες υποθάλπουν την τρομοκρατία.
Οσο, για ένα άλλο, φαινομενικά δευτερεύον σημείο της κοινής δήλωσης, που αναφέρει την απουσία περιορισμών στο εμπόριο όπλων μεταξύ όλων των υπογραφόντων, πάλι ο Ερντογάν πήρε τα λιγότερα, απ΄όσα ζητούσε.
Η Φινλανδία δεν έχει καν στρατιωτική βιομηχανία, αλλά οι Σουηδοί έχουν ένα εξαιρετικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, για την παραγωγή του οποίου μπορεί να ενδιαφέρεται η Άγκυρα με τον πολύ μεγάλο, αδέξια μαχητικό και μόνιμα επανεξοπλιζόμενο στρατό της.
Ωστόσο δεν πέτυχε τον βασικό του στόχο. Την άρση του εμπάργκο όπλων, από τις ΗΠΑ.
Οι σημερινοί βασικοί κατασκευαστές όπλων, εντός του ΝΑΤΟ αρνούνται να ικανοποιήσουν πολλά τουρκικά αιτήματα. Δεν θέλουν να ενθαρρύνουν ούτε την επέμβαση στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ούτε τη δραστηριότητα του τουρκικού στρατού γύρω από την Κύπρο, ούτε το συνεχές ένοπλο «τρολάρισμα» των Ελλήνων.
Και το πιο σημαντικό, ο Ερντογάν τα έχει χαλάσει με όλους. Και με Γαλλία και με Γερμανία και με τις ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία, απλώς την ανέχεται.
Έτσι, αρκέστηκε και πάλι σε λίγα, αν και παρουσιάζεται, ως μεγάλη επιτυχία και ως τέτοια την αναδεικνύουν τα Τουρκικά και ΝΑΤΟϊκά ΜΜΕ, αφού το ΝΑΤΟ πέτυχε την επέκταση του και την στρατιωτικοποίηση της Βαλτικής.
Άλλωστε, αν ο "αρχηγός" πει στα ΜΜΕ "γιορτάστε", φυσικά και θα "γιορτάσουν"! Ακόμα και οι Έλληνες κυβερνήτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση