GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ από το Bloomberg! ΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ευρωπαϊκό κράτος αγοράζει τόνους ρωσικού χρυσού...

Μεγάλο ευρωπαϊκό έθνος αγοράζει τόνους ρωσικού χρυσού - Bloomberg  Η Ελβετία φέρεται να πραγματοποιεί την πρώτη αγορά χρυσού από την υπό κυρ...


Μεγάλο ευρωπαϊκό έθνος αγοράζει τόνους ρωσικού χρυσού - Bloomberg 

Η Ελβετία φέρεται να πραγματοποιεί την πρώτη αγορά χρυσού από την υπό κυρώσεις χώρα από τον Φεβρουάριο

Η Ελβετία εισήγαγε χρυσό από τη Ρωσία τον Μάιο για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg. Σύμφωνα με το άρθρο, η κίνηση υποδηλώνει ότι η στάση της βιομηχανίας απέναντι στα ρωσικά πολύτιμα μέταλλα μπορεί να μαλακώνει.

Η χώρα απέστειλε περισσότερους από τρεις τόνους πολύτιμου μετάλλου από το μεγαλύτερο κράτος της Ευρώπης τον περασμένο μήνα, ανέφερε το Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία από την Ελβετική Ομοσπονδιακή Τελωνειακή Διοίκηση. Η αγορά αντιπροσωπεύει περίπου το 2% των εισαγωγών χρυσού της χώρας τον Μάιο. Η Ελβετία είναι ένας βασικός κόμβος διύλισης που διαχειρίζεται τα δύο τρίτα του παγκόσμιου χρυσού.

Μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Μόσχας στην Ουκρανία και την εφαρμογή των διεθνών κυρώσεων, η London Bullion Market Association ανέστειλε όλα τα ρωσικά διυλιστήρια χρυσού και αργύρου από τον κατάλογο των εγκεκριμένων προμηθευτών της. Η κίνηση θεωρήθηκε από τη βιομηχανία ως de facto απαγόρευση και τα περισσότερα διυλιστήρια αρνήθηκαν να δεχτούν νέο χρυσό από τη Ρωσία.

Αυτό έρχεται καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει επισημανθεί ως πιθανός νέος στόχος για κυρώσεις κατά της Μόσχας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη, οι ηγέτες της ΕΕ θέλουν να συνεχίσουν την πίεση στη Ρωσία καθώς συγκεντρώνονται για μια σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα.

Δεν είναι σαφές εάν η Ελβετία, η οποία δεν είναι μέρος της ΕΕ, θα συμμορφωθεί με την πιθανή απαγόρευση του ρωσικού χρυσού.
21-6-22
https://www.rt.com/business/557557-switzerland-buys-russian-gold/

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΛΑΜΑΝΟΥΔΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση