GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΩΣ 44 ΒΑΘΜΟΥΣ! Έρχεται καύσωνας που θα «κάψει» την Ευρώπη. Πότε θα «βράσει» η Ελλάδα...

Σφοδρό κύμα καύσωνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες...  Ο καιρός… τρελάθηκε. Μετά τη ραγδαία κακοκαιρία που έφερε βροχές ...


Σφοδρό κύμα καύσωνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για τις επόμενες ημέρες... 

Ο καιρός… τρελάθηκε. Μετά τη ραγδαία κακοκαιρία που έφερε βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη την Ελλάδα ένα σφοδρό κύμα καύσωνα έρχεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από το μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου έρχονται θερμοκρασίες ρεκόρ αρχής γενομένης από χώρες στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Μάλιστα… ούτε η Ελλάδα θα γλιτώσει αφού και στη χώρα μας, η θερμοκρασία αναμένεται να ξεκινήσει να ανεβαίνει αισθητά μετά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις περιοχές όπου θα υπάρχουν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Για παράδειγμα στην Μπανταχόθ το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς, στην Κάθερες θα δείξει 41, στην Ορένσε 39, όπως και στη Μαδρίτη.

«Οι μέγιστες προβλεπόμενες θερμοκρασίες στην Ισπανία και Πορτογαλία για αύριο Κυριακή από την Ισπανική Μετεωρολογική Υπηρεσία!» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου
«Φίλες και φίλοι!

Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!

Στους… 44 βαθμούς το θερμόμετρο στην Ισπανία
Ενδεικτικό που καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα μας είναι το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες αυτή τη στιγμή στην Ισπανία φτάνουν του 43 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότατες θερμοκρασίες που κατέγραψε η Ευρώπη, ήδη από τον περασμένο μήνα, οδήγησε τους ειδικούς να προειδοποιούν για ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι φέτος, με καύσωνες, ξηρασίες και πιθανότατα καταστροφικές πυρκαγιές που μπορεί να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ.

Το νέο κύμα καύσωνα που «ψήνει» το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας οφείλεται σε ρεύμα από την Βόρεια Αφρική. Μάλιστα, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως μπορεί να διαρκέσει έως και τις 14 Ιουλίου, με το θερμόμετρο στα νότια της χώρας να ανεβαίνει έως και στους 44 βαθμούς Κελσίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι πολίτες, κοντά στις παραλιακές περιοχές, βρήκαν διέξοδο στη θάλασσα. Όμως, οι ειδικοί προειδοποιούν τα άτομα υψηλού κινδύνου να προσέχουν, καθώς το τωρινό κύμα θα έχει διάρκεια.

Παράλληλα οι αρχές ανέβασαν το καθεστώς ετοιμότητας για φωτιές, φοβούμενες πως οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία στο έδαφος θα ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιών.

Σημειωτέον πως η χώρα ήδη βίωσε τον πιο ζεστό Ιούνιο από το 1981, με έναν πρώιμο καύσωνα που ανέβασε το θερμόμετρο πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και νότια της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση