GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΜΑ! Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται Δημ. Παπαγγελόπουλος και Ελ. Τουλουπάκη...

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται μόνον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισα...



Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμπονται μόνον ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με βάση οριστικό και αμετάκλητο βούλευμα που εξέδωσαν πριν από λίγο τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που χειρίστηκαν την πολύκροτη υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μετά από μαραθώνια διάσκεψη οι δύο τους παραπέμπονται για τους χειρισμούς στην υπόθεση για τους δέκα πολιτικούς.

Οι ανώτατοι δικαστές σε αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση απήλλαξαν τους δύο επίκουρους πρώην εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστο Ντζούρα και Στέλιο Mανώλη καθώς έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται γι’ αυτούς η συμμετοχή τους σε καμία αξιόποινη πράξη.

Τέλος, οι δικαστές ευθυγραμμίστηκαν με την εισαγγελική πρόταση σε ό,τι αφορά τους καταγγελλόμενους δημοσιογράφους απαλλάσσοντας τους από κάθε κατηγορία που τους είχε απαγγελθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία.


1 σχόλιο

  1. Ακομα μια αποφαση προσυνταξιοδοτικη απο φοβισμενα ανθρωπακιαπου η σημερινη εγκληματικη συμμορια του Μητσοτακη,του Γεραπετριτη,Πλευρη κ.α. τους απειλει.Το δεχομαι,αν και δεν πρεπει.Ειναι καταντια μια παραπαιουσα και εξαρτημενη δικαιοσυνη.Απλα θα παρακαλεσω την Ενωση Δικαστων και Εισαγγελεων να μην επιδιδεται σε λεονταρισμους.Δεν τη παιρνει.Τον σεβασμο και το κυρος,το κερδιζεις δεν το απαιτεις ελεω.Στο σπιτι του κρεμασμενου δεν μιλανε ουτε για σχοινι,ουτε για σαπουνι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση