GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ (με νόμο) ο ΦΠΑ σε καύσιμα και ρεύμα...

Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία πλήττονται από το μπαράζ ανατιμήσεων βασικών αγαθών και προϊόντων, υιοθέτησε η Ολ...



Μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τα οποία πλήττονται από το μπαράζ ανατιμήσεων βασικών αγαθών και προϊόντων, υιοθέτησε η Ολομέλεια της Βουλής στην Κύπρο, που θα φέρουν όπως φαίνεται όμως, δημοσιονομική επιβάρυνση.


Στο πλαίσιο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ακρίβεια βασικών αγαθών και προιόντων η Βουλή ψήφισε δύο νομοσχέδια που καταργούν ΦΠΑ σε καύσιμα και ρεύμα.

Σύμφωνα με το πρώτο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, νομοσχέδιο ΔΗΚΟ και ΔΗΠΑ, καταργείται η επιβολή 19% ΦΠΑ στη ρήτρα αναπροσαρμογής των καυσίμων της ΑΗΚ για περίοδο μέχρι το τέλος του 2022.

Παράλληλα, το δεύτερο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε αφορά πρόταση ΑΚΕΛ που καταργείται η επιβολή 19% του ΦΠΑ πάνω στο φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, πάλι μέχρι το τέλος του 2022.

Οι συζητήσεις για κατάργηση του ΦΠΑ σε καύσιμα και ρεύμα είχε βρει αντίθετο το Υπουργείο Οικονομικών, αφού καμία εκ των τριών -αρχικά- προτάσεων νόμου του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ το έβρισκε σύμφωνο. Το δημοσιονομικό κόστος από τις προτάσεις νόμου όπως είχε αναφέρει εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών θα έφτανε τα 150 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2022. Το πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος που θα έβαζε στο κράτος η πρόταση της ΔΗΠΑ σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών θα ήταν της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και η πρόταση του ΑΚΕΛ για το ίδιο διάστημα, στα 49 εκατ. ευρώ από τη λήψη επιπλέον μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από το κύμα ακρίβειας. Για την πρόταση ΔΗΚΟ, αυτή δηλαδή που ψηφίστηκε για το ρεύμα δεν είχε γίνει σχετική κοστολόγηση.


1 σχόλιο

  1. Αει ρε οι πλεμπαιοι Κυπριοι οι φτωχομπινεδες.Εδω φιλεναδα το φυσαμε το χρημα.Σιγα μην βγω εξω με 1,30 τη βενζινη,ενω με 2,30 αλλο ιματζ.Και ανεβαινει η ψυχολογια σου οταν για τριαρι πληρωνεις ενοικιο πιο φτηνο απ'τη ΔΕΗ.Δεν ξερω για σας αλλα εδω στο ξενοδοχειο της Σταυρουπολης ολοι συμφωνουμε,απο τον Ναπολεοντα μεχρι τη Μαρια τη Μαγδαληνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση