GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΙΤΑΛΙΑ! ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ η Μελόνι για τη «νεοφασιστική φλόγα» ως σύμβολο του κόμματός της...

Παρά την σειρά εκκλήσεων να αλλάξει γνώμη και να βγάλει την «νεοφασιστική φλόγα» από το σύμβολο του κόμματός της, η Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγός...


Παρά την σειρά εκκλήσεων να αλλάξει γνώμη και να βγάλει την «νεοφασιστική φλόγα» από το σύμβολο του κόμματός της, η Τζόρτζια Μελόνι, αρχηγός του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας (FdI), δήλωσε ότι δεν πρόκειται να κάνει το συγκεκριμένο βήμα.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera, η Μελόνι τονίζει ότι «η φλόγα την οποία διακρίνει, κανείς, στο σύμβολο των Αδελφών της Ιταλίας δεν έχει καμία σχέση με τον φασισμό, αλλά αποτελεί την αναγνώριση της πορείας μιας δημοκρατικής δεξιάς, στην ιστορία της αβασίλευτης δημοκρατίας της χώρας».

Εκκλήσεις
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σειρά αναλυτών, τις περασμένες ημέρες υπογράμμισε ότι η φλόγα αυτή, συμβολίζει την φωτιά η οποία συνεχίζει να καίει, υποτίθεται, στον τάφο του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι. Το κόμμα που πρώτο είχε χρησιμοποιήσει το σύμβολο αυτό, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν το MSI «Ιταλικό Κοινωνικό Κίνημα», το οποίο και ήταν πολιτικός κληρονόμος του φασιστικού κόμματος.

Στις εκκλήσεις που τις τελευταίες ώρες απευθύνθηκαν στην Τζόρτζια Μελόνι, να αλλάξει το σύμβολο των «Αδελφών της Ιταλίας», ξεχώρισε εκείνη της ισόβιας γερουσιαστή Λιλιάνα Σέγκρε, ενενήντα ενός ετών, η οποία επέζησε των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και διηγείται, στους Ιταλούς νέους, πώς προέκυψε και επιβλήθηκε η ναζιστική και φασιστική θηριωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση