GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΟΚΑΡΕΙ σύμβουλος του Ζελένσκι: «Είμαστε έτοιμοι και για πυρηνικό ατύχημα!»

Μια δήλωση που τρομάζει και ξυπνάει μνήμες Τσερνόμπιλ έκανε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλος της αντιπροσωπε...


Μια δήλωση που τρομάζει και ξυπνάει μνήμες Τσερνόμπιλ έκανε ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλος της αντιπροσωπείας της Ουκρανίας που είχε συνομιλίες με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Ποντόλιακ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τη Χρύσα Τσίχλη, σημείωσε ότι: «Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε πυρηνικό ατύχημα». 

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ μίλησε συγκεκριμένα για την πιθανότητα ενός ατυχήματος στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια, όπου διεξάγονται μάχες με τους Ρώσους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι Ρώσοι ναρκοθετούν μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής, φέρνουν εκεί βαρέα όπλα και φτιάχνουν εκεί αποθήκες πυρομαχικών».

Μάλιστα κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις για τα απευθείας χτυπήματά τους και ξεκαθάρισε ότι στην Ουκρανία «είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε ατύχημα θα μπορούσε να προκληθεί ως αποτέλεσμα από τις κινήσεις της Ρωσίας και όχι απλώς να προκαλέσει μια καταστροφή στην Ουκρανία. Θα είναι μια καταστροφή που θα επηρεάσει μεγάλο μέρος της Ευρώπης».

Ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος, ο Ποντόλιακ επισήμανε ότι είναι σύνθετο ζήτημα, αναφέροντας ότι «ο πόλεμος θα διαρκέσει όσο χρειαστεί», προσθέτοντας ότι μέσα σε 3-4 μήνες η Ουκρανία ευελπιστεί να έχει κάποια αξιοσημείωτη στρατιωτική επιτυχία.

«Μόλις πετύχουμε σημαντικές ήττες στο ρωσικό στρατό, η Ρωσία θα ζητά επίμονα να ξεκινήσουν παραγωγικές διαδικασίες διαπραγματεύσεων», είπε μεταξύ άλλων ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση