GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ διασωληνωμένος ο Σαλμάν Ρουσντί! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ να χάσει το ένα μάτι...

Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, που χθες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, παραμένει διασωληνωμένος και...


Ο συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, που χθες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, παραμένει διασωληνωμένος και δεν μπορεί να μιλήσει, όπως δήλωσε ο ατζέντης του, Άντριου Γουάιλι.

Έχει δεχθεί πολλαπλά τραύματα σε διάφορα σημεία του σώματός του και σύμφωνα με τον Γουάιλι έχει υποστεί σοβαρή ζημιά στα νεύρα του ενός χεριού του και στο ήπαρ του, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την όραση από το ένα του μάτι.

«Τα νέα δεν είναι καλά. Ο Σαλμάν μάλλον θα χάσει την όραση στο ένα του μάτι· τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν· και το ήπαρ του τρυπήθηκε από μαχαιριά και έχει υποστεί ζημιά», ανέφερε ο κ. Γουάιλι σε γραπτή ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο δράστης της επίθεσης
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ταυτοποίησε τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης στον διάσημο συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάρ, κάτοικος Νιου Τζέρσεϊ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο δράστης όρμησε στη σκηνή την ώρα που ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Ιδρύματος Τσοτόκουα και μαχαίρωσε στον λαιμό τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο πάτωμα. Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους, προτού συλληφθεί από αστυνομικούς, διευκρινίστηκε.

Το κίνητρο της επίθεσης δεν είναι γνωστό, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως δεν υπήρχαν ενδείξεις για πιθανές απειλές πριν από τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση