GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Χάθηκε το όνειρο να τον κρεμάσουν... Οι Ρώσοι ανοίγουν σαμπάνιες!»

Της Ιωάννας Υψηλάντη Άλλοι γελούν ξέφρενα, Οι περισσότεροι λυπούνται. Χάθηκε το...

Της Ιωάννας Υψηλάντη
Άλλοι γελούν ξέφρενα,
Οι περισσότεροι λυπούνται.
Χάθηκε το... όνειρο να τον κρεμάσουν.
Μπορώ μόνο να επαναλάβω για τον νεκρό Γκορμπατσόφ αυτά, που έλεγα, από την πρώτη ανακοίνωση της "γκλάσνοστ" (διαφάνεια), της "περιστρόϊκας" ( αναδιαμόρφωση),  και της κατάργησης του Συμφώνου της Βαρσοβίας, που χειροκρότησαν όλοι οι πολιτικοί όλων των κομμάτων της Δύσης. Μαζί και το ΚΚΕ, που η τότε ΓΓ του Αλέκα Παπαρήγα έπλεκε το εγκώμιο ενός προδότη των σοσιαλιστικών ιδεών, ενός πεμπτοφαλαγγίτη.
"Οι ιδέες της Περεστρόικα συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη της σύγχρονης θεωρίας του σοσιαλισμού, έκαναν το σοσιαλισμό πιο ελκυστικό" (1991).
Ο Γκορμπατσόφ πήρε στα χέρια του άσχημα αλλά όχι τρομερά χαρτιά και τα έπαιξε υποδειγματικά καταστροφικά. Τόσο καταστροφικά, ώστε να κάνει το όνομά του συνώνυμο με τον Εφιάλτη του λαού του., ανοίγοντας την πιο μαύρη και βρώμικη σελίδα της ιστορίας της Ρωσίας.
Την σελίδα που κόστισε και κοστίζει ακόμα στη χώρα και στους ανθρώπους της ένα τόσο αδιαμφισβήτητα τεράστιο τίμημα, που επιτρέπει όλα αυτά τα τόσο μαζικά, τόσο ειλικρινή και τόσο αξιόλογα συναισθήματα αποτροπιασμού της πλειοψηφίας των Ρώσων.
Το 2022 ήταν ένα έτος εσωτερικής κάθαρσης της Ρωσίας, καθώς συνοδεύτηκε, από τον θάνατο εκείνης της ηγετικής ομάδας, που διέλυσε την ΕΣΣΔ και ανέτρεψε την φιλειρηνική σοσιαλιστική ζωή των πολιτών, όχι μόνο της Σοβιετικής Ενωσης, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, ανοίγοντας τις μαύρες σελίδες των πολέμων και των γενοκτονιών, για την παγκόσμια κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού.
Σούσκεβιτς, Κραφτσούκ, Μπορμπούλις, Μπακάτιν, Γκορμπατσόφ. Με διαφορά ενός μήνα, όλοι πέθαναν, από τον Μάϊο, μέχρι χθες.
Και οι Ρώσοι ανοίγουν σαμπάνιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση