GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΜΠΛΟΚΑ» ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ! «10.000 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ στρατολογήθηκαν την πρώτη μέρα στην Ρωσία...»

Κατά 10.000 μέλη αυξήθηκε ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, στον απόηχο της κήρυξης μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πο...


Κατά 10.000 μέλη αυξήθηκε ο αριθμός των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, στον απόηχο της κήρυξης μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό γενικό επιτελείο στρατού, τις τελευταίες 24 ώρες σχεδόν 10.000 άνθρωποι στρατολογήθηκαν εθελοντικά στο ρωσικό στρατό για να λάβουν μέρος στις επιθέσεις στην Ουκρανία.

«Κατά την πρώτη ημέρα της μερικής επιστράτευσης, περίπου 10.000 πολίτες πήγαν από μόνοι τους σε τμήματα της στρατιωτικής αστυνομίας, χωρίς να περιμένουν την κλήση τους», τόνισε στο πρακτορείο Interfax ο Βλαντιμίρ Τσιμλιάνσκι, εκπρόσωπος του επιτελείου.

Πρόσθετες ερωτήσεις στα αεροδρόμια
Παράλληλα, οι έλεγχοι στα ρωσικά αεροδρόμια για άνδρες επιβάτες που αναχωρούν προς το εξωτερικό έχουν ήδη γίνει πιο αυστηροί.

Σύμφωνα με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο αεροδρόμιο Πούλκοβο της Αγίας Πετρούπολης και στα αεροδρόμια της Μόσχας ελέγχουν στην πραγματικότητα όλους τους νέους άνδρες.

Κατά κανόνα, στον έλεγχο διαβατηρίων, τους ρωτούν πότε αγόρασαν το εισιτήριο, εάν είναι μετ’ επιστροφής, αν έχουν υπηρετήσει στον στρατό και αν έχουν κάποια στρατιωτική ειδικότητα.

Σύμφωνα με αρκετές μαρτυρίες, ο έλεγχος μπορεί να διαρκέσει 15-20 λεπτά, ωστόσο δεν υπάρχουν αναφορές μέχρι στιγμής ότι δεν έχουν αφήσει κάποιον να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος μετά τον έλεγχο.

Όπως γράφει ο ιστότοπος Rotonda, στο αεροδρόμιο Πούλκοβο ελέγχουν όλους στην ουσία τους άνδρες που φεύγουν για το εξωτερικό. Οι αναγνώστες του ιστότοπου αναφέρουν ότι καταγράφουν τα στοιχεία του φύλλου πορείας και του διαβατηρίου. Παρόμοιους ελέγχους αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στα αεροδρόμια της Μόσχας Ντομοντέντοβο και Βνούκοβο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί κάποιοι περιορισμοί που να αφορούν την απαγόρευση εξόδου για όσους ενδέχεται να κληθούν στον στρατό. Παράλληλα ο νόμος για την επιστράτευση προβλέπει ότι όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή απαγορεύεται να εγκαταλείψουν τον τόπο διαμονής τους χωρίς την άδεια του στρατολογικού γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση