GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Εκτοξεύονται οι μισθοί της διοίκησης του ΕΦΚΑ εν μέσω κρίσης...

Σε 7.483,104 ευρώ μεικτά, από 4.000 ευρώ που παίρνει σήμερα εκτοξεύεται, εν μέσω κρίσης, ο μισθός του διοικητή του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με απόφαση ...


Σε 7.483,104 ευρώ μεικτά, από 4.000 ευρώ που παίρνει σήμερα εκτοξεύεται, εν μέσω κρίσης, ο μισθός του διοικητή του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την ίδια απόφαση, κατ’ εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου 4892/2022 τον οποίο ψήφισε με τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση -υποτίθεται με στόχο την αναδιοργάνωση και βελτίωση του οργανισμού-, από 7.067,376 ευρώ μεικτά θα εισπράττουν οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ, οι οποίοι σήμερα είναι τέσσερις και αμείβονται με περίπου 3.600 ευρώ μεικτά (λίγο περισσότερο από 2.000 ευρώ καθαρές αποδοχές), ενώ ο επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών θα λαμβάνει μηνιαίως 5.986 ευρώ μεικτά.

Οπως αποκαλύπτεται, η ετήσια δαπάνη στον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ ανέρχεται σε 253.321 ευρώενώ σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ προβλέπονται 13 γενικές διευθύνσεις, 63 διευθύνσεις, 12 υποδιευθύνσεις και 291 τμήματα.

Η απαράδεκτη δικαιολογία του υπουργού Εργασίας, όπως διατυπώθηκε δημόσια το διάστημα πριν από την ψήφιση του νόμου, ήταν ότι μόνο με αυτούς τους μισθούς μπορεί ο ΕΦΚΑ να προσελκύσει ικανά στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, παράλληλα όμως η προκήρυξη που αναμένεται να βγει τον Οκτώβριο αφορά και τα νυν στελέχη του Δημοσίου, είτε του ΕΦΚΑ είτε οποιουδήποτε άλλου οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση