GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΟΛΥΩΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ! «ΕΠΙΘΕΣΗ» στην Ελλάδα αποφάσισε το Πολεμικό Συμβούλιο της Τουρκίας...

Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τις 21.00 την Τετάρτη 28 Σεπτε...


Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν τις 21.00 την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 16:45 ώρα Τουρκίας με βασικό θέμα την Ελλάδα και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ σε αυτή συμμετείχαν οι αρχηγοί της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Στρατηγός Ατίλα Γκιουλάν και του Ναυτικού Ναύαρχος Ερτσιμέντ Τατλιόγλου.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρεται: «Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά πρέπει να έρθουν στα συγκαλά τους. Η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο για την ελληνοκυπριακή διοίκηση, είναι ενάντια στο πνεύμα της συμμαχίας».

Το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα πως «Απομακρύνεται από τη λογική. Έφτασε στο σημείο να σαμποτάρει νατοϊκές ενέργειες και να επιτεθεί σε πλοία που πλέουν στα διεθνή ύδατα».

Ακόμα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Παρουσιάστηκαν πληροφορίες στο συμβούλιο σχετικά με τις επιχειρήσεις που γίνονται με επιτυχία, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο για την εθνική ενότητα, ιδιαίτερα ενάντια σε PKK (Κούρδους), FETO (Γκιουλέν) και DAESH (Τζιχαντιστές). Συζητήθηκαν ακόμα επιπλέον μέτρα ενάντια στη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, η οποία βρίσκεται πλέον κοντά στην κατάρρευση.

Επισημαίνεται ακόμη ότι: «Συζητήθηκαν διεξοδικά οι προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας, η οποία δεν εγκατέλειψε τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες».

«Τονίστηκε ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση