GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ συλλήψεις σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία...

Μεγάλες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις έγιναν στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση 300....


Μεγάλες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις έγιναν στη Ρωσία μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν για μερική επιστράτευση 300.000 ατόμων. 

Όπως τουλάχιστον μεταδίδει η μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info έγιναν περισσότερες από 1.026 συλλήψεις σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.

Στη Μόσχα συνελήφθησαν 394, στην Αγία Πετρούπολη 376. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης διαδηλώσεων OVD-Info, όπως μεταδίδει το Reuters, έχουν γίνει συλλήψεις σε τουλάχιστον 15 διαφορετικές πόλεις.
Οι συγκεντρώσεις που δεν είχαν πάρει άδεια είναι παράνομες σύμφωνα με τους νόμους της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το Reuters οι πτήσεις απλής μετάβασης από τη Ρωσία προς άλλες χώρες εκτοξεύθηκαν στα ύψη και εξαντλήθηκαν γρήγορα μετά τις ανακοινώσεις Πούτιν. Το Reuters επικαλείται στοιχεία της Google Trends που δείχνουν έξαρση στις αναζητήσεις για την Aviasales, τον πιο δημοφιλή ιστότοπο κρατήσεων πτήσεων της Ρωσίας.

Δεν θα δώσουν καταφύγιο σε Ρώσους οι χώρες της Βαλτικής
Από τη μεριά τους, Λετονία, Λιθουανία και Εσθονία, που συνορεύουν με τη Ρωσία, δεν θα προσφέρουν καταφύγιο σε Ρώσους που θέλουν να διαφύγουν της μερικής επιστράτευσης, όπως δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που ανήκουν στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Εσθονό υπουργό Εξωτερικών Ούρμας Ρέινσαλου που μίλησε στο Reuters «η άρνηση να εκπληρώσει κάποιος το καθήκον του στη Ρωσία ή η επιθυμία του να μη το πράξει, δεν αποτελεί επαρκή λόγο για να του χορηγηθεί άσυλο σε άλλη χώρα».

Στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας Έντγκαρς Ρίνκεβιτς επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για την άρνηση να δοθεί καταφύγιο σε Ρώσους. Το υπουργείο Εσωτερικών της Λιθουανίας δήλωσε ότι κάθε υπόθεση ασύλου θα σταθμιστεί ξεχωριστά.

Οι τρεις χώρες, καθώς και η Πολωνία, άρχισαν να διώχνουν Ρώσους πολίτες από τα σύνορά τους τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, λέγοντας ότι δεν πρέπει να ταξιδεύουν όσο η χώρα τους βρίσκεται σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Reuters, η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τους Ρώσους αντιφρονούντες που αναζητούν καταφύγιο στην ΕΕ μαζί με τους οδηγούς φορτηγών, τους πρόσφυγες και τους μόνιμους κατοίκους των χωρών της ΕΕ, καθώς και όσους επισκέπτονται στενά μέλη της οικογένειάς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση