GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ! Μαζική συμμετοχή στην απεργία για άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων...

Μαζική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην απεργιακή κινητοποίηση που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Υγε...


Μαζική ήταν η συμμετοχή των γιατρών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» στην απεργιακή κινητοποίηση που είχαν το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το υπουργείο Υγείας. 
Οι γιατροί του νοσοκομείου διαμαρτύρονται για τις μεγάλες ελλείψεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε λίστα αναμονής για τα τακτικά χειρουργεία περίπου 3.000 παιδιά.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που βρέθηκε στην κινητοποίηση, τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε μονοθεματικά λόγω του κορωνοϊού, ενώ τονίζει τα προβλήματα που υπάρχουν με τα χειρουργεία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου, εκτός από τις άμεσες προσλήψεις αναισθησιολόγων, ώστε να επαναλειτουργήσουν τα τακτικά χειρουργεία, αφού πλέον πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα, διεκδικούν μεταξύ άλλων:

Να καλυφθούν εδώ και τώρα και οι 7 κενές οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων με μόνιμες προσλήψεις, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να επαναλειτουργήσουν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι/επικουρικοί, να επιστρέψουν στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Όπως τόνισαν, οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», με βάση και τον παμπάλαιο Οργανισμό του νοσοκομείου, ανέρχονται σε 34. Ενώ σε 40 ανέρχονται οι επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου που εν δυνάμει αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.

Επισήμαναν επίσης ότι η λογική των μετακινήσεων γιατρών από άλλα νοσοκομεία στην οποία προχωρά η κυβέρνηση οξύνει το ζήτημα, καθώς δημιουργούνται προβλήματα και σε άλλα νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση