GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ! Η Β. ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ (διέ)σωσε τον Μιχ. Σάλλα από βαρύτατα αδικήματα...

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασε χθες εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής μετά την ένταση που προκλήθηκε τις προηγούμενες...


Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συνεδρίασε χθες εκτάκτως σε συνέχεια της συνεδρίασης της Παρασκευής μετά την ένταση που προκλήθηκε τις προηγούμενες μέρες, με τρία μέλη της Επιτροπής να απειλούν με παραιτήσεις και να χρεώνουν στην πρόεδρο, Βασιλική Λαζαράκου την ολη κατάσταση καθώς δήλωσε αποχή από κρίσιμη ψηφοφορία.

Η συνεδρίαση αφορούσε ψηφοφορία για το αν έπρεπε να επιβληθεί πρόστιμο στον Μιχάλη Σάλλα, για μία υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία σέρνεται για πάνω από 12 χρόνια.

Τελικά, η Επιτροπή ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του Μιχάλη Σάλλα, με ψήφους 4-3 με την ψήφο της προέδρου Βασιλικής Λαζαράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αντιπρόεδροι της Επιτροπής, Νατάσα Στάμου και Νίκος Κονταρούδης, ψήφισαν πως δεν τίθεται θέμα χειραγώγησης από τον Μιχάλη Σάλλα, ενώ στην ίδια πλευρά τάχθηκε και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος. Στην ψηφοφορία και η πρόεδρος, Βασιλική Λαζαράκου, ψήφισε υπέρ της απαλλαγής του γνωστού τραπεζίτη.

Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Πάσχας, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως και οι Αναστάσιος Βιρβιλός, Γιώργος Λελεδάκης τάχθηκαν υπέρ της επιβολής ποινής.

Τώρα μένει να δούμε αν τα τρία αυτά μέλη της Επιτροπής, τα οποία έχουν διοριστεί από τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα θα συνεχίσουν να απειλούν με παραιτήσεις, αφού αυτά που καταλογίζουν στην πρόεδρο, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ των προηγούμενων ημερών είναι βαρύτατα αδικήματα.

Σάλλας: Θεσμικά ορθή η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
Ο κ. Μιχάλης Σάλλας, Πρόεδρος του Lyktos Group κατόπιν της  απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς δηλώνει τα ακόλουθα:
«Πρόκειται για μία θεσμικά ορθή απόφαση που αναδεικνύει την ευθυκρισία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σε ζητήματα ουσίας.
Στο πλαίσιο των εξελίξεων αυτών, η Lyktos Participations υπό την ιδιότητά της ως Στρατηγικός Επενδυτής της Παγκρήτιας Τράπεζας είναι σε θέση πλέον να εντείνει τις προσπάθειές της, σε συνεργασία με τη Διοίκηση της Τράπεζας, για την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Παγκρήτιας.
Η αύξηση αυτή λήγει στις 27 Οκτωβρίου 2022, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας».
https://www.businessnews.gr/epixeiriseis/item/246920-mixalis-sallas-glitose-me-oriaki-pleiopsifia-poines-kai-prostimo-apo-epitropi-kefalaiagoras

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση