GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΜΟΛΟΓΙΑ-ΣΟΚ από Πολωνό υπουργό! «ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τις ΗΠΑ για την καταστροφή του Nord Stream...»

Με την Ρωσία και την Δύση να αλληλοκατηγορούνται για την διαρροή στον Nord Steam και την ψυχρή σύγκρουση να μεταφέρεται την Παρασκευή στο Συ...


Με την Ρωσία και την Δύση να αλληλοκατηγορούνται για την διαρροή στον Nord Steam και την ψυχρή σύγκρουση να μεταφέρεται την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο ευρωβουλευτής (ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), Ράντεκ Σικόρσκι... ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για την διαρροή.

Ο Πολωνός πρώην υπουργός Άμυνας της Πολωνίας και πρόεδρος της αντιπροσωπείας ΕΕ-ΗΠΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την εικόνα από την Βαλτική που δείχνει την διαρροή, συνοδευόμενη από το σχόλιο: «Σας ευχαριστώ, ΗΠΑ».
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση προκάλεσε σάλο και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Πρώτος αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας που κατήγγειλε τον ισχυρισμό του Σικόρσκι ως «ρωσική προπαγάνδα» μιλώντας για «συκοφαντική εκστρατεία κατά της Πολωνίας, των ΗΠΑ και της Ουκρανίας».

Στο θέμα παρενέβη με δήλωσή της και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αναρωτήθηκε εάν η συγκεκριμένη δήλωση του πολωνού πολιτικού συνιστά ομολογία τρομοκρατικής ενέργειας για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής δεν αρκέστηκε στο πρώτο tweet αλλά επανήρθε και με δεύτερο και τρίτο. Σε ένα από αυτά μάλιστα αναφέρει πως «20 δισεκατομμύρια $ παλιοσίδερων βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας» θεωρώντας πως η Ρωσία πληρώνει το κόστος «για την εγκληματική της απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία».

Ο Ράντεκ Σικόρσκι διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας από το 2005 – 2007 και υπηρέτησε ως αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υφυπουργός Εξωτερικών, στο παρελθόν. Αυτή τη στιγμή είναι εκλεγμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση