GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΡΩΣΟΙ! ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ τον διευθυντή του πυρηνικού σταθμού στην Ζαπορίζια...

Τη σύλληψη από ρωσική περίπολο του γενικού διευθυντή του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, αν...


Τη σύλληψη από ρωσική περίπολο του γενικού διευθυντή του ουκρανικού πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, η οποία βρίσκεται υπό ρωσική κατοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Energoatom, κρατική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον σταθμό.

Ο Ιχόρ Μουράσοφ συνελήφθη ενώ μετέβαινε, από τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης, στην πόλη Ενερχοντάρ χθες, Παρασκευή, γύρω στις 4 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής της Energoatom Πέτρο Κοτίν.

«Υποχρεώθηκε να βγει από το αυτοκίνητο και με δεμένα τα μάτια του οδηγήθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση», έγραψε ο Κοτίν στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, προσθέτοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε γνωστό για την τύχη του Μουράσοφ.

Ο Μουράσοφ «έχει την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για την πυρηνική ασφάλεια» του σταθμού και η κράτησή του «θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των επιχειρήσεων του μεγαλύτερου σταθμού πυρηνικής ενέργειας της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τόνισε ο Κοτίν.

Ο ίδιος κάλεσε τις ρωσικές δυνάμεις να «σταματήσουν αμέσως τις ενέργειες πυρηνικής τρομοκρατίας έναντι της διαχείρισης και του προσωπικού» του σταθμού και να απελευθερώσουν τον Μουράσοφ.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ανακοίνωσε ότι ζήτησε διευκρινίσεις από τη Ρωσία για την τύχη του γενικού διευθυντή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια στην Ουκρανία.

"Επικοινωνήσαμε με τις ρωσικές αρχές και ζητήσαμε διευκρινίσεις", δήλωσε εκπρόσωπος του ΔΟΑΕ.

Παράλληλα, όπως δήλωσε σήμερα Ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος, η Ουκρανία έχει περικυκλώσει δυνάμεις της Ρωσίας σ' ένα προπύργιο που είναι κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα στην ανατολική πόλη Λιμάν, στο πλαίσιο επιχείρησης η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι δυνάμεις της Ρωσίας στη Λιμάν ανέρχονται συνολικά σε 5.000 ως 5.500 στρατιώτες, όμως ο αριθμός των περικυκλωμένων στρατευμάτων μπορεί να είναι μικρότερος επειδή υπάρχουν θύματα, ενώ μερικοί ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν επίσης να διαφύγουν από την πολιορκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση