GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΟΛΑΦΟΣ! «ΑΜΕΣΗ ΕΡΕΥΝΑ» από την Europol ζητά η Ευρωβουλή για τις υποκλοπές...

Σοβαρότατη εξέλιξη είχαμε αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκη...


Σοβαρότατη εξέλιξη είχαμε αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών. Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Αξίες και τη Διαφάνεια, Βιέρα Γιούροβα, η επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε συνδρομή της Europol για τα παράνομα λογισμικά σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ελλάδα, Ισπανία!

«Από τον Ιούλιο του 2021, υπήρξε μια σειρά αποκαλύψεων σχετικά με την παράνομη χρήση λογισμικών spyware κατά πολιτών. Στους στόχους περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, πολιτικοί, ΜΚΟ και δημόσιοι υπάλληλοι, σε Ουγγαρία, Πολωνία, Ισπανία, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή», αναφέρει στην επιστολή της η Επιτροπή PEGA.

Και σημειώνει: «Η αδικαιολόγητη χρήση spyware θέτει σε κίνδυνο τις αξίες που κατοχυρώνονται στο άρθρο 2 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, και συνιστά σημαντική απειλή για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο εντός της ΕΕ».

Η επιτροπή PEGA εκφράζει επίσης τις ανησυχίες της σχετικά «με την ικανότητα και την προθυμία των εθνικών αρχών να διερευνήσουν γρήγορα και διεξοδικά». «Κάθε μέρα που περνά, αυξάνεται ο κίνδυνος εξαφάνισης ή καταστροφής στοιχείων», τονίζει και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου, είναι υψίστης σημασίας η συμμετοχή της Europol χωρίς καθυστέρηση […] Η Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από την Europol να υποβάλει πρόταση έρευνας στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση