GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΖ ΤΡΑΣ! «ΟΧΙ» στην επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα...

Δεν συμφωνεί με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, διαφοροποιώντας ξε...


Δεν συμφωνεί με την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, η νέα πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας, διαφοροποιώντας ξεκάθαρα τη θέση της από τον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος όχι μόνο είχε εμφανιστεί υπέρ της επιστροφής, αλλά είχε «επιτεθεί» και στον 'Ελγιν, σχεδόν δύο αιώνες αργότερα, για μια «πράξη λεηλασίας».

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της αναφορικά με την προοπτική επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, η Λίζ Τρας έδειξε να βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όταν ο δημοσιογράφος του GB News τη ρώτησε ευθέως εάν είναι στα σχέδιά της η επιστροφή των μαρμάρων.

 Δείτε την αμήχανη στιγμή στο 4.25

Ο δημοσιογράφος ανέφερε την πρόσφατη δήλωση του προέδρου του λονδρέζικου μουσείου Τζορτζ Όσμπορν, για «συμφωνία» που μπορεί να επιτευχθεί, με την Λιζ Τρας να απαντά σαν να αιφνιδιάστηκε από την ερώτηση:

«Δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο»
Σημειώνεται ότι οι Sunday Times φιλοξένησαν πρόσφατα συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία ανέφερε πως θα θίξει το ζήτημα των Γλυπτών στην ομόλογό του όταν πιθανώς θα συναντηθούν στο Λονδίνο στα τέλη Νοεμβρίου. Είχε πει μάλιστα ότι το κλίμα αλλάζει στην Βρετανία και ότι η επιστροφή των Γλυπτών θα ήταν μία «φανταστική χειρονομία».


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση