GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΠΛΗ ΦΡΙΚΗ στο Αιγαίο! ΜΑΖΕΥΑΝ (όλη νύχτα) ΔΕΚΑΔΕΣ πτώματα μεταναστών σε Λέσβο και Κύθηρα...

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου όπου οι ομάδες διάσωσης μαζεύουν όλη νύχτα, και για πολλοστή φορά, πτώματα μ...


Νέα τραγωδία σημειώθηκε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου όπου οι ομάδες διάσωσης μαζεύουν όλη νύχτα, και για πολλοστή φορά, πτώματα μεταναστών και ανθρώπους που θαλασσοπνίγονται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στ’ ανοιχτά της Λέσβου και των Κυθήρων για τον εντοπισμό και τη διάσωση άγνωστου αριθμού μεταναστών, ενώ και στις δύο θαλάσσιες περιοχές επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Μεγάλος αριθμός μεταναστών
Στη Λέσβο, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης ενημερώθηκε μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη από τον Ελληνικό Στρατό για βυθισμένη λέμβο στην οποία επέβαινε μεγάλος αριθμός μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Ερευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή έχουν σπεύσει και επιχειρούν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί εντάσεως 7 μποφόρ.
Στην περιοχή σπεύδει, επίσης, ένα παράκτιο περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μαζεύουν πτώματα στη Λέσβο
Κατά δήλωση των επιβαινόντων, στο σκάφος επέβαιναν περίπου σαράντα άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί πέντε άτομα και έχουν ανασυρθεί δεκαπέντε πτώματα, ενώ βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή.

Οι έρευνες εκτείνονται και στην ευρύτερη χερσαία περιοχή για αλλοδαπούς που έχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διασκορπιστεί στην ξηρά.

  Εικόνα από τα Κύθηρα

Σε 30 ανέρχονται οι διασωθέντες μετανάστες στα Κύθηρα αφού το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν ημιβυθίστηκε μετά την πρόσκρουση σε βραχώδη, απόκρημνη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή Διακόφτι, όπου επικρατούν ισχυροί άνεμοι, έντασης 8 μποφόρ με ριπές 10 μποφόρ.

Στο σκάφος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του λιμενικού, επέβαιναν συνολικά 95 άνθρωποι.

  Εικόνα από τα Κύθηρα

Επιβαίνων ειδοποίησε μέσω 112 ότι το σκάφος βρίσκεται σε δυσχερή θέση και έκανε λόγο για περίπου 95 άτομα.

Αναφορές για πνιγμένους και στα Κύθηρα
Στην περιοχή έσπευσαν παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και εθελοντές διασώστες.
 
Επίσης, σπεύδουν πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος, Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το kythera.news, το ναυάγιο σημειώθηκε ένα ναυτικό μίλι ανατολικά από τη γέφυρα των Μακρυκυθήρων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχαν άτομα που φώναζαν για βοήθεια, ενώ διακρίνονταν πτώματα στη θάλασσα. Επίσης, έως 15 άτομα φαίνεται να βρίσκονται εγκλωβισμένα στη βραχώδη ακτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση